• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Met een 3D-printer maak je elk figuur in chocolade

Nieuws - Professionals - Inspiratie

Wordt de 3D-printer jouw nieuwe bondgenoot? Hij verschijnt namelijk steeds vaker op het bakkerstoneel. Je kan er dan ook heel precies mee werken. Zo print je gemakkelijk de meest uiteenlopende figuren, tekeningen of logo’s tot in de kleinste details.

Eten printen in 3D is niet langer toekomstmuziek: bakker Kenny uit Helchteren scoort met 3D-geprinte gezichten in chocolade; supermarktketen Albert Heijn deed jaren terug al tests met ter plaatste gedrukte 3D-labels en -tekeningen; en chocolatier-leerlingen van de Brugse gastronomieschool Ter Groene Poorte krijgen binnenkort les in 3D-voedselprinten.


Een chocolade gezicht om op te eten

Bakker-ondernemer Kenny Van Hoesen (28) experimenteert al een tijd met het 3D-printen van figuren in chocolade, biscuit en suikerglazuur. Een populair item bij klanten is een 3D-print van hun gezicht in chocolade. “Ook als bakker moet je mee met je tijd”, zegt Kenny, die zelf een 3D-foodprinter op de markt bracht en die ook verkoopt: de CHOC 3D.

Het principe is simpel: een scanner maakt een 3D-schets van het object (bijv. een gezicht), jij stuurt die scan door met de computer naar de 3D-printer … en die doet het werk voor jou. Je kan heel wat inscannen om er een chocolade mini-exemplaar van te maken. De prijs valt ook mee: 8 à 9 euro voor een gedetailleerd gezicht van zo’n 4,5 centimeter groot. Voor de CHOC 3D-printer moet je wel iets dieper tasten: die is te koop vanaf 2.000 euro. Interesse? Check de website of Facebookpagina.

Ceres


Ter plaatse printen

Albert Heijn testte al in 2015 of ‘een live 3D-foodprinter’ in de smaak zou vallen bij haar klanten. De banketafdeling van haar nieuwste XL-winkel printte toen ter plaatse garneringen in chocolade. Zo konden klanten zelf hun taart versieren met een tekst of tekening. AH werkte daarvoor samen met het Nederlandse bedrijf byFlow, gespecialiseerd in het 3D-printen van voeding. Je koopt hun populaire Focus 3D-voedselprinter vanaf 3.300 euro. Ontdek meer op hun website of Facebookpagina. 

Ceres

Bronnen: Hln.be - 3dprintmagazine.eu - 3dprintingclub.nl - F-3.be

 


Lees meer over chocolade:

  • Maak het verschil: maak je chocolade zelf!
  • Heerlijk recept: chocolade-pompoentaart
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL