Benieuwd naar de bakker-patissier of meesterchocolatier van morgen? Kom naar de opendeurdag van Ter Groene Poorte, op zondag 18 maart in Brugge. “De beroepen die wij onderwijzen mogen nooit verloren gaan”, verkondigt de website. “Met trots leveren we bekwame arbeidskrachten af die zowel als vakman en als mens goed in het leven staan.”
Of je nu graag een kijkje neemt in het moderne bakkersatelier, een babbeltje slaat met gespecialiseerde vakleerkrachten of op zoek gaat naar een gemotiveerde bakker(sgast) … Ter Groene Poorte ontvangt je met open armen en deuren op haar ‘Expeditie Gastronomie’ – bekijk hier het programma met onder meer:
Je slingert doorheen keukens en ateliers: van pot tot pint, van truffel tot stokbrood, van fijne hapjes tot wijndegustaties. Je hoort ook meer over de manier van werken – zowel over de algemene en sociale vorming als over de opleidingen op maat, zoals de bakkersopleiding:
“In de Bakkerijschool word je bakker, patissier en chocolatier. Vanaf het vierde jaar ga je op stage. Na je basisopleiding kan je je dan verder professionaliseren tot meesterpatissier, chef patissier of meesterbakker. […] Maar je krijgt in je basisopleiding ook een breed aanbod van algemene vakken. En dit zowel in de technische als de beroepsopleiding.”
Meer weten over de opendeurdag? Bekijk hier het volledige programma.
Extra tips voor de leergierige bakker-patissier: