• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Prachtige patisseriepareltjes

Professionals - Inspiratie - Tips & Tricks

Wat gebeurt er als een architect zich ombouwt tot patissier? Dan krijg je heerlijke meesterwerkjes, zoals de oogstrelende creaties van de Oekraïense Dinara Kasko. Mmmooi!

Dinara Kasko is een begrip in de patisseriewereld. Ze maakt dan ook complexe, geometrische dessertsculpturen om van te smullen. Haar inzicht en inspiratie haalt ze grotendeels uit haar eerdere opleiding als architect.


Met behulp van 3D-technologie ontwerpt deze dame de meest futuristische cakes en taarten: eerst maakt ze haar malvorm in 3DMAX (software voor 3D-modelleren, animeren, renderen en visualiseren), dan print ze de siliconen mal met een 3D-printer en gebruikt ze die om haar patisseriepareltjes vorm te geven. Haar bouwstenen? Suiker, eiwit, bloem, chocolade en ander lekkers. Daarnaast kan ze rekenen op een team van wiskundigen, wetenschappers en beeldhouwers om een perfect staaltje suikerkunst af te leveren.
 

Het resultaat is bijna te mooi om op te eten. Oordeel zelf maar:

Ceres


Kijk voor meer Kasko-kunst op Instagram, Facebook, YouTube, Twitter of haar officiële website.

Wil je zelf aan de slag? Je kan Dinara’s bakvormen (inclusief recept) hier kopen.

 

Bronnen: Knack.be - Hln.be - Dinarakasko.com

 

Meer design- en smaakinspiratie:

  • Met een 3D-printer maak je elk figuur in chocolade
  • Belgen verrassen op wereldkampioenschap ‘Mondial du Pain’
  • Zo maak je kunst van je brood
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL