• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bak veel volkoren tijdens de Ramadan

Thema - Inspiratie - Tips & Tricks

De ramadan is voor moslims een heilige tijd van vasten en bezinnen. Dit jaar mag er van 16 mei tot 14 juni alleen gegeten worden voor zonsopgang en na zonsondergang. Wat je dan best eet? Gezonde producten die lang een voldaan gevoel geven. Bakkers, steek die extra portie volkorenbrood dus maar in de oven!


Wie meedoet aan de ramadan krijgt vaak te weinig vloeistof en vezels binnen. Daarom is het belangrijk om veel water te drinken. En om dagelijks drie evenwichtige maaltijden te eten met complexe koolhydraten, telkens aangevuld met zuivel en vers fruit. 

 

De maaltijd voor zonsopgang 

Als ontbijt eet je best voldoende complexe koolhydraten. Die koolhydraten bevatten de nodige vezels, mineralen en vitamines. Ze zijn bovendien moeilijker te verteren waardoor je minder snel opnieuw honger krijgt. Daarnaast houden ze jouw bloedsuikerspiegel (en energiepeil) stabiel en zorgen ze ervoor dat je makkelijker naar het toilet kan. 

Volkorenproducten zijn een bron van complexe koolhydraten. Dus bakkers:promoot volkorenbrood bij klanten die ramadannen. Ook noten, muesli en haver bevatten veel complexe koolhydraten.

 

De maaltijden na zonsondergang 

Net na zonsondergang kies je best voor een lichte maaltijd – niet te veel vet en suiker dus. Later op de avond volgt namelijk nog een tweede, warme maaltijd. Ook tijdens die tweede maaltijd speel je best veel complexe koolhydraten binnen. Een combinatie van groenten, zuivel, (gedroogd) fruit en volkorenproducten is dus aangeraden. 

Hier vind je al onze volkorensoorten in een handige tabel. 

 

Het Suikerfeest, na de vasten 

Voor het Suikerfeest, dat wordt gevierd als de vastenperiode is afgelopen, mag het dan wel weer zoet zijn. Zorg er dus voor dat je bakkerij extra lekker is gevuld rond 14 en 15 juni. 

 

Bronnen: Nu.nl - Foodinaction.com - Goedetenengezondleven.nl

 

Lees meer over voedzaam volkoren: 

  • Al het goede van volkorenbrood
  • Zeg niet zomaar brood tegen volkorenbrood
  • Doe de volkorenmix!
  • Volkoren … maar toch glutenvrij
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL