Drie jaar lang brengen België en Nederland hun ode aan brood met de campagne ‘Brood uit Europa. Een goed verhaal.’ Maar welk brood uit onze buurlanden moet je nu absoluut geproefd hebben?
We selecteerden enkele specialiteiten uit Frankrijk en Duitsland waarvan jouw hart én mond gaan overlopen.
Bij Frankrijk denken we spontaan aan stokbrood. Het wordt in elk dorp de hele dag door vers gebakken en elke bakker drukt er zijn eigen stempel op door de bovenkant naar eigen creativiteit in te snijden. Maar wat is het geheim van die heerlijk krakende baguettes? En met welke producten scoren Franse bakkers nog?
Zo maken de Fransen hun stokbrood:
Andere broodspecialiteiten uit Frankrijk:
Duitsers zijn fan van rogge, je vindt het terug in bijna alle broodsoorten. Om er brood van te maken gebruiken de bakkers daar speciaal zuurdesem. Het resultaat is een stevig en voedzaam brood met een typische smaak en een dunne, krokante korst. Benieuwd in welke broodvariëteiten zoal rogge voorkomt? En wat er nog meer over de toonbank rolt in Duitsland?
Broodspecialiteiten uit Duitsland:
Daarnaast kent Duitsland een uitgebreide taartcultuur. Een kopje koffie wordt vaak vergezeld van meerdere taarten en Kuchen:
Wil je zelf zo’n typische ‘uitheemse’ broodsoort leren bakken? Probeer deze geurige Zuid-Franse Fougasse. Of vraag onze proefbakkers naar een persoonlijke workshop bij jou in de bakkerij. Wie graag meer broodgewoontes ontdekt uit andere landen, kan zich alvast laten inspireren door deze Japanse Bento-broodlunchdozen.
Bak je liever (met) specialiteiten uit eigen land? Bezoek Ceres op Broodway (van zondag 30 september tot woensdag 3 oktober 2018) om puur Belgisch goud in primeur te ontdekken.
Bron: brood.net