• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Op bezoek bij de bakker in Frankrijk en Duitsland

Nieuws - Professionals - Inspiratie

Drie jaar lang brengen België en Nederland hun ode aan brood met de campagne ‘Brood uit Europa. Een goed verhaal.’ Maar welk brood uit onze buurlanden moet je nu absoluut geproefd hebben?

We selecteerden enkele specialiteiten uit Frankrijk en Duitsland waarvan jouw hart én mond gaan overlopen.

 

Brood uit Frankrijk

Bij Frankrijk denken we spontaan aan stokbrood. Het wordt in elk dorp de hele dag door vers gebakken en elke bakker drukt er zijn eigen stempel op door de bovenkant naar eigen creativiteit in te snijden. Maar wat is het geheim van die heerlijk krakende baguettes? En met welke producten scoren Franse bakkers nog? 

Zo maken de Fransen hun stokbrood:

  • Weinig gist
  • Langwerpig uitrollen
  • Een nacht gekoeld laten rusten en rijzen
  • De bovenkant creatief insnijden
  • De hele dag door vers afbakken in de oven
  • De condens op het gekoelde deeg zorgt voor de typische kleine blaasjes in de korst

Andere broodspecialiteiten uit Frankrijk:

  • Croissant: bladerdeegspecialiteit, vaak gegeten als ontbijt met een likje boter en confituur
  • Brioche: lekker zoet luxebroodje
  • Pavé: brood in de vorm van een stoeptegel, vaak handgevormd
  • Pain de seigle: brood op basis van roggemeel
  • Pain complet: brood op basis van volkorenmeel
  • Pain au levain: het desembrood van Frankrijk
     

Brood uit Duitsland

Duitsers zijn fan van rogge, je vindt het terug in bijna alle broodsoorten. Om er brood van te maken gebruiken de bakkers daar speciaal zuurdesem. Het resultaat is een stevig en voedzaam brood met een typische smaak en een dunne, krokante korst. Benieuwd in welke broodvariëteiten zoal rogge voorkomt? En wat er nog meer over de toonbank rolt in Duitsland?   

Broodspecialiteiten uit Duitsland:  

  • Oberlander: een vast brood met rogge als basis
  • Kaiserbroodjes: rond, hardgebakken broodje met typische ‘karrewielinsnede’ aan de bovenkant
  • Schwarzwälderbrot: typisch Zuid-Duits brood op basis van rogge en zuurdesem

Daarnaast kent Duitsland een uitgebreide taartcultuur. Een kopje koffie wordt vaak vergezeld van meerdere taarten en Kuchen:

  • Plundergebäck: allerhande boterkoeken zoals een kwarkflap of rozijnenkoek
  • Bienenstich: zoete taart met amandelen en een romige vulling
  • Blechkuchen: cakegebak dat zonder bakvorm op de ovenplaat wordt gebakken



Wil je zelf zo’n typische ‘uitheemse’ broodsoort leren bakken? Probeer deze geurige Zuid-Franse Fougasse. Of vraag onze proefbakkers naar een persoonlijke workshop bij jou in de bakkerij. Wie graag meer broodgewoontes ontdekt uit andere landen, kan zich alvast laten inspireren door deze Japanse Bento-broodlunchdozen.


Bak je liever (met) specialiteiten uit eigen land? Bezoek Ceres op Broodway (van zondag 30 september tot woensdag 3 oktober 2018) om puur Belgisch goud in primeur te ontdekken.

 

Bron: brood.net

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL