• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Zo verspil je minder brood of andere bakkersproducten

Nieuws - Professionals

Heel wat brood belandt in de vuilnisbak. Zo groeit niet alleen de afvalberg, maar gaan ook alle energie en grondstoffen verloren die nodig waren om het brood te maken. En dat is doodzonde – of zeg maar broodzonde. Daag jezelf dus uit om minder te verspillen met deze (her)bruikbare tips.

Wil je het milieu minder belasten? Een extra centje verdienen? Of meerwaarde geven aan jouw producten? Gooi minder weg en vertel jouw klanten over jouw duurzame initiatieven – ze zullen jouw bakkerij en producten (nog) meer smaken. We zetten hieronder alvast wat geslaagde initiatieven op een rij.
 

Bak kleinere broodjes met minder gewicht

Bakkerij De Bisschopsmolen bakt bewust kleinere broden (650 i.p.v. 800 gram) en croissants (75 i.p.v. 100 gram). Zo wordt er minder weggegooid – zeker bij alleenstaanden en tweeverdieners, die bijna 40% van hun brood weggooien eens het ‘oud’ is. “Een heel brood is al gauw te veel, zeker als mensen geen vriesruimte hebben. Maar bij portiegrootte ligt de rol vooral ook bij ons; de producent”, zegt de bakker uit Maastricht.
 

Gebruik broodoverschotten voor andere producten

Verwerk oud brood in paneermeel of broodpudding. Maak er croque monsieurs mee en verkoop ze als snelle lunch. Of laat je inspireren door Albert Heijn, Jumbo en Plus die teruggestuurd brood willen hergebruiken als ingrediënt voor ontbijtkoek en koekjes – een innovatieproject van het European Bakery Innovation Centre (EBIC).
 

Verkoop ‘oud brood’ aan een lagere prijs

1 euro voor vers brood van gisteren. Dat is het concept van Bakker Alink, een zaak die uitsluitend producten verkoopt die een dag oud zijn: van brood tot zachte broodjes en wat specialiteiten – een voor een overschotten uit zijn dagverse bakkersfilialen. Je hoeft echter geen winkel te openen om jouw brood net voor sluitingsuur nog kwijt te krijgen: bied het gewoon aan voor een zacht prijsje via een app zoals Too Good To Go.
 

Geef je broodoverschotten weg

Vraagt een klant een rozijnenbrood waarvan jij weet dat het al van gisteren in je rekken ligt? Wees er eerlijk over en geef het gratis. Zo houd je toch een tevreden klant. Wie graag een goed doel steunt, kan zijn broodoverschot aan de Voedselbanken schenken. Dat gaat heel gemakkelijk: je doneert er online jouw ‘perfect verbruikbare producten die niet meer verhandelbaar zijn’ en de Voedselbanken bezorgen ze aan hun zorgverenigingen. Of luister eens bij de lokale boeren (of andere handelaars) of ze iets kunnen doen met jouw ‘afval’.

 

Wist je trouwens dat Ceres haar graanafval ook hergebruikt?

En wel hiervoor: 

  • Kortmeelpellets en kriel voor paarden- en varkensvoer 
  • Tarwekiemen als basisgrondstof voor dieetproducten en de olieverwerkende industrie
  • Tarwezemelen als darmtransitbevorderende voedingsvezels

 

Ook zo verklein je jouw afvalberg of ecologische voetafdruk:

  • Koop lokale producten van eigen bodem, zoals Tricol’OR
  • Bied een ecologisch alternatief aan voor de traditionele broodzak
  • Gooi minder producten weg met de app Too Good To Go

 

Bronnen: retaildetail.nl - duurzaambedrijfsleven.nl

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Mag je internetafbeeldingen zomaar gebruiken voor je bakkerij?
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL