• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

De kerststronk: van traditie tot creatief pronkstuk

Professionals - Thema - Inspiratie

Rond kerst zie je hem overal opduiken: de kerststronk of bûche de Noël. Een traditioneel stuk taart dat eruitziet als een blok hout. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan?

De traditie gaat terug tot vér voor de centrale verwarming. Toen trok de pater familias rond kerst het woud in om een dikke boomstronk uit te zoeken. Die werd dan ceremonieel opgestookt in de familiehaard. Hoe langer de stronk bleef branden, hoe meer geluk je te wachten stond in het nieuwe jaar. 
 

Traditionele kerststronk

Intussen blijft van de dikke boomstronk alleen nog een mooi stukje taart over – versierd en gepresenteerd als een houtblok. Hak je een traditionele kerststronk door, dan ontdek je meestal génoise, gele biscuit en chocoladecrème au beurre vanbinnen. Vanbuiten vind je vaak een laag poedersuiker(sneeuw), takjes, verse bessen, paddenstoeltjes van meringue of ander moois en lekkers.
 

Creatieve kerststronk

Er bestaan ontelbaar veel variaties op de traditionele kerststronk. Zoek maar eens naar ‘kerststronk’ of ‘bûche de Noël’ op Google of Pinterest – daar vind je bakken inspiratie voor jouw kerststronk. Maakte je een mooi assortiment? Plant het neer in jouw etalage … dan komt de mater familias binnenkort gegarandeerd haar pronkstuk uitkiezen.


Een tip: herinner jouw klanten eraan dat ze hun kerststronk tijdig bestellen! En maak van de gelegenheid gebruik om jouw mooiste creatie(s) te promoten – op Facebook bijvoorbeeld.

Ceres
Ceres

Bronnen: Wikipedia - Weekend Knack

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Formavit, vitaliteit in een broodje Zien we elkaar binnenkort op Broodway? Tricol’OR, trotse drager van het Prix Juste label Comfort food of een gezond alternatief? Wat je klant wil na deze woelige tijden Vier tips om alles uit de zomer te halen! Warm brood snijden? Eerst even afkoelen! Wat en waarom kopen klanten bij de bakker (en niet in de supermarkt)? Beste bakker, u bent een knelpuntberoep Gespot: zes patisserietrends Zag jij deze mondmaskers al in je bakkerij?
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL