• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

BAKKERSVERHAAL: Van werknemer tot zaakvoerder, met tijd en boterhammen

Professionals - Ceres - Inspiratie

HET VERHAAL VAN BAKKER DIDIER DEMAIN (Bakkerij Mokaline, Petit-Waret)

Echte slagroom en mokkacrème, mooi versierde taarten met een eigen twist … Bakkerij Mokaline verkoopt authentieke producten waarvoor klanten graag een omweg maken. De succesingrediënten van bakker Didier Demain? Kwaliteit, respect en vertrouwen – en natuurlijk ervaring, passie en geduld. Stap mee in zijn verhaal: van werknemer tot zaakvoerder.

Het duurde lang voor bakker Didier Demain de stap zette naar een eigen bakkerij. Maar hij zou het zo opnieuw doen. De vrijheid en creativiteit waarmee hij zijn werk nu aanpakt, maken een wereld van verschil: “Als ik wil experimenteren met nieuwe broodsoorten, hoef ik geen toestemming te vragen. De dagen zijn soms moeilijk en lang, maar hier voelen we ons helemaal thuis en doen we ons eigen ding.”
 

Kwaliteitsproducten maak je met grondstoffen van topkwaliteit

“We behandelen onze producten en klanten met het grootste respect en bieden elke dag verse kwaliteitsproducten aan”, benadrukt bakker Didier. Om kwaliteitsproducten te maken gebruikt hij ingrediënten van topkwaliteit, zoals het meel van Ceres. Met deze drie meelsoorten werkt bakkerij Mokaline het liefst:

  • Dinalux, omdat het zo’n lekker fris meel is
  • Floraplus, omdat het zo heerlijk is om mee te werken
  • Tricol’OR Volkoren, omdat het van Belgische bodem is
     

Behandel je klanten met respect

Zonder klanten kan je bakkerij niet blijven bestaan … dus legt Didier ze graag in de watten: “Een goede bakker is er één op wie klanten kunnen vertrouwen. Je moet niet alleen je grondstoffen respecteren, maar ook naar je klanten luisteren en ze elke dag met een glimlach verwelkomen.” En dat werkt, want zijn cliënteel komt terug en strooit met complimentjes. “Het mooiste bewijs dat ons vakmanschap wordt gesmaakt”, lacht bakker Didier trots.
 

Bakkers en patissiers moeten nauw betrokken zijn bij hun zaak

Didier werd op slag verliefd op de bakkersstiel. En die passie is volgens hem belangrijk. Want naast de moeilijke uren, moeten bakkers continu bijleren en bijsturen. “Je moet de juiste rust- en baktijden aanhouden, ingrediënten exact kunnen doseren en bijvoorbeeld anders bakken op winter- en zomerdagen.”

Didier verzamelde bakken ervaring voor hij zijn eigen bakkerij durfde te starten. Hij werd pas zaakvoerder op zijn 43, maar is nu gelukkiger dan ooit. Hij moest wat moeilijke watertjes doorzwemmen, maar zou toch alles hetzelfde doen. Die moeilijke periodes waren een waardevolle leerschool: “Daardoor stonden we sterker in onze schoenen toen we begonnen aan ons eigen avontuur.”
 

Benieuwd naar het volledige verhaal?

Lees hier het volledige interview (2 pagina’s) met bakker Didier Demain van bakkerij Mokaline in Petit-Waret.

Ceres
 

Meer verhalen van Ceres-bakkers lezen?

  • Bakkerij Beersemans: van nieuwe naar succesvolle zaak
  • Bakkerij Brousmiche: van één naar vijf bakkerijen
  • Bakkerij Gerlache: innovatie als motor
  • Bakkerij Danhieux: de achtste bakkersgeneratie
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL