HET VERHAAL VAN BAKKER DIDIER DEMAIN (Bakkerij Mokaline, Petit-Waret)
Echte slagroom en mokkacrème, mooi versierde taarten met een eigen twist … Bakkerij Mokaline verkoopt authentieke producten waarvoor klanten graag een omweg maken. De succesingrediënten van bakker Didier Demain? Kwaliteit, respect en vertrouwen – en natuurlijk ervaring, passie en geduld. Stap mee in zijn verhaal: van werknemer tot zaakvoerder.
Het duurde lang voor bakker Didier Demain de stap zette naar een eigen bakkerij. Maar hij zou het zo opnieuw doen. De vrijheid en creativiteit waarmee hij zijn werk nu aanpakt, maken een wereld van verschil: “Als ik wil experimenteren met nieuwe broodsoorten, hoef ik geen toestemming te vragen. De dagen zijn soms moeilijk en lang, maar hier voelen we ons helemaal thuis en doen we ons eigen ding.”
“We behandelen onze producten en klanten met het grootste respect en bieden elke dag verse kwaliteitsproducten aan”, benadrukt bakker Didier. Om kwaliteitsproducten te maken gebruikt hij ingrediënten van topkwaliteit, zoals het meel van Ceres. Met deze drie meelsoorten werkt bakkerij Mokaline het liefst:
Zonder klanten kan je bakkerij niet blijven bestaan … dus legt Didier ze graag in de watten: “Een goede bakker is er één op wie klanten kunnen vertrouwen. Je moet niet alleen je grondstoffen respecteren, maar ook naar je klanten luisteren en ze elke dag met een glimlach verwelkomen.” En dat werkt, want zijn cliënteel komt terug en strooit met complimentjes. “Het mooiste bewijs dat ons vakmanschap wordt gesmaakt”, lacht bakker Didier trots.
Didier werd op slag verliefd op de bakkersstiel. En die passie is volgens hem belangrijk. Want naast de moeilijke uren, moeten bakkers continu bijleren en bijsturen. “Je moet de juiste rust- en baktijden aanhouden, ingrediënten exact kunnen doseren en bijvoorbeeld anders bakken op winter- en zomerdagen.”
Didier verzamelde bakken ervaring voor hij zijn eigen bakkerij durfde te starten. Hij werd pas zaakvoerder op zijn 43, maar is nu gelukkiger dan ooit. Hij moest wat moeilijke watertjes doorzwemmen, maar zou toch alles hetzelfde doen. Die moeilijke periodes waren een waardevolle leerschool: “Daardoor stonden we sterker in onze schoenen toen we begonnen aan ons eigen avontuur.”