Zeven (zoete) zondes om op jouw bucket list te zetten. Ja hoor, deze zeven Europese bakkerijen brengen jou naar de zevende bakkershemel.
Deze bakkerij dateert van 1870 en is daarmee de oudste van Kopenhagen. Van zodra je de deur opent van Conditori La Glace, lijkt het alsof je binnenstapt in een andere tijd en wereld. Rond elke feestperiode kleden ze hun etalage ook supermooi aan, zeker rond kerst. Wie hier binnengaat, moet trouwens een stukje proeven van hun beroemde cake – liefst vergezeld van een koffie met slagroom. Proef hier meer: Laglace.dk.
Dit kleine, schattige bakkerijtje heeft zonder meer de beste croissants van Parijs. Alles wordt hier ter plaatse met de hand gemaakt en op steen gebakken: van brood tot viennoiserie en seizoenstaarten. En dat ruikt onweerstaanbaar als je de bakkerij binnengaat. De bakkers selecteren de beste ingrediënten en maken alles met respect en vakmanschap – lees: weinig gist, veel tijd en geen verbeteraars. Smaakt dit naar meer? Surf naar Dupainetdesidees.com.
Je waant je precies in oud-Europa als je plaatsneemt in dit bakkerij-café. De aankleding en vloertegels in zwart-wit dampatroon geven zelfs een koninklijke uitstraling. Je kan hier royaal ontbijten, lunchen en dineren. Bij een ontbijt krijg je onder meer warme chocomelk en een broodmandje gevuld met toast, koffiecake, notencake, boter en confituur. Meer info op Cafesavoy.ambi.cz.
Mensen komen hier voor de befaamde Baumkuchen, een soort Duitse laagjescake. De familie Buchwald bakt blijkbaar legendarisch lekkere examplaren. Je kan ze meenemen naar huis of ter plaatse opeten in een gezellige huiskamersfeer – ‘precies of we bij grootmoeder thuis zitten, met die krakende parketvloer, gestreepte tapijten, ouderwetse gordijnen en de geur van versgezette koffie’, lees je op de website.
Deze artisanale bakkerij bakt graag met zuurdesem en volgens oude tradities – wie wil, kan zelfs een professionele broodworkshop volgen bij de hoofdbakkers om zelf zo te leren bakken. Mensen schuiven hier aan voor kraakvers brood, lekkere lunches en huisgemaakte cake en koffie. Elk brood wordt dagvers gemaakt met de hand en met de beste bloem van lokale molens. Kijk zelf maar: E5bakehouse.com.
Dit is de beroemde thuishaven van een van de populairste lekkernijen in Portugal: ‘Pastéis de Nata’ of ‘Pastéis de Belém’ – letterlijk: ‘pasteitjes van room’ of ‘pasteitjes uit Belém’. Het oorspronkelijke recept is geheim, al eet je de pastéis in heel wat cafés en banketbakkerijen. Hier worden ze recht uit de oven geserveerd, met de perfecte hoeveelheid poedersuiker erbovenop. Je kan ze meenemen, of ter plaatse opeten in een typisch Portugese setting: Pasteisdebelem.pt.
In deze bekende confisserie wordt alles met liefde en met de hand gemaakt, gebakken en gedecoreerd. Geïnteresseerden kunnen zelfs meekijken over de schouders van de vakmannen en -vrouwen die alle gebak voorbereiden in een open bakkerij: van flinterdun apfelstrudeldeeg uitrekken tot sachertaart glazuren en prachtige decoraties creëren. Heerlijk om te zien, en nog zaliger om te proeven. Kijk hier voor een voorsmaakje: Demel.com.
Bron: Buzzfeed.com