• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Verwen vaders met Westmalle Tripel-brood

Professionals - Actua - Inspiratie

Triple succes met deze drie recepten voor bierbrood: twee broden met Westmalle Tripel en eentje met Guinness-bier – allen getest en gesmaakt door de Ceres-proefbakkers. Ideaal om je rekken mee te vullen op Vaderdag.

PS: Ook de kindjes eten zonder problemen mee, want de alcohol vervliegt volledig tijdens het bakproces.

 

Recept: Westmalle Tripel-brood met Cere 7-bloem

Ceres

Ingrediënten

  • 2 kg Cere 7-bloem (half grof, half bruin, vast kruim)
  • 660 ml Westmalle Tripel
  • 620 ml water
  • 50 g gist
  • 34 g zout

Bereiding

  • Kneding: 4 + 5 min.
  • Deegtemperatuur: 26-27°C
  • Voorrijs: 20 min.
  • Afwegen: bijv. 720 g
  • Opbollen
  • Tweede rust: 20 min.
  • Langmaken en op tapijten leggen.
  • Narijs: +/- 1 u.
  • Insnijden volgens fantasie
  • Bakken: op 215°C, +/- 35 min. met stoom

 

Recept: Westmalle Tripel-brood met Vesuve-bloem

Ceres

Ingrediënten

  • 2 kg Vesuve-bloem (bruin met graantjes, vast kruim)
  • 660 ml Westmalle Tripel
  • 580 ml water
  • 50 g gist
  • 34 g zout

Bereiding

  • Kneding: 4 + 5 min.
  • Deegtemperatuur: 26-27°C
  • Voorrijs: 20 min.
  • Afwegen: bijv. 720 g
  • Opbollen
  • Tweede rust: 20 min.
  • Opbollen en op tapijten leggen.
  • Narijs: +/- 1 u.
  • Insnijden volgens fantasie
  • Bakken: op 215°C, +/- 35 minuten met stoom

 

Recept: Guinnessbrood met spekjes en honing (o.b.v. Talmière-bloem)

Ceres

Ingrediënten

  • 1 kg Talmière-bloem (wit met zaden en granen, luchtig kruim)
  • 330 ml Guinness-bier
  • 300 ml water
  • 20 g gist
  • 17 g zout
  • 150 g spek
  • 20 g honing

Bereiding

  • Grill de spekjes en laat afkoelen in de honing.
  • Meng de andere ingrediënten tot een soepel en homogeen deeg. Voeg de afgekoelde spekjes met honing toe.
  • Laat voorrijzen gedurende 30 min.
  • Weeg af en geef de juiste vorm, langsteken.
  • Laat ongeveer 60 min. rijzen.
  • Bak af gedurende 30-45 min. in een hete oven (230°C). Voor kleinere broden is een baktijd van 30 min. voldoende.

 

Meer inspiratie?

Jouw collega’s experimenteerden onder meer al met Brugse Zot, Witte Pater, donkere Tongerloo en Hoegaarden.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL