• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bakkersverhaal: van onverwachte passie naar succesvol levenswerk

Nieuws - Professionals - Ceres - Inspiratie - Marketing - Tips & Tricks

HET VERHAAL VAN BAKKER KURT VAN LAER (Bakkerij Van Laer, Pulle)

Wie bakkerij Van Laer in Pulle bezoekt, zou nooit durven vermoeden dat eigenaar Kurt Van Laer vroeger geen bakker wilde worden. De zaken lopen goed: klanten schuiven met plezier aan voor sjoekes en andere specialiteiten. En Kurt zelf? Die doet zijn stiel van bij de start met hart en ziel.

Kurts ouders wilden een zelfstandig beroep voor hun kinderen: zo zouden ze altijd werk hebben. En dus trok Kurt naar de bakkersopleiding. “Het was nooit mijn jeugddroom, maar ik ontdekte dat ik het heel graag deed. Nu zou ik niets anders meer willen.”

Kurt moest en zou een bakkerij openen in zijn geboortedorp Pulle: “Er waren al twee bakkerijen in ons kleine dorp, maar dat hield me niet tegen. Pulle is mijn thuis.”

 

Opboksen tegen supermarkten

Jaren later is bakkerij Van Laer een bloeiende zaak: “Helaas slaagden niet al mijn concullega’s erin om op te boksen tegen de supermarkten die her en der uit de grond rijzen. En ook voor mij maakt het de zaken moeilijker – mijn verkoop was vroeger nog beter. Hoewel ik gemiddeld nog evenveel pistolets verkoop op zondag. De smaak, versheid en kwaliteit zijn hier nu eenmaal beter dan die in een supermarkt.”

 

Succesvol klanten aantrekken

Kurt weet hoe belangrijk het is om klanten naar zijn winkel te lokken: “We doen regelmatig acties: ‘woensdag sjoekesdag’ is een schot in de roos, met 3 + 1 gratis. Ook onze gratis koffie trekt volk. En een keer in het jaar doen we een aardbeienweekend: dan krijgt alles een aardbeitoets. Wil ik wat variatie in mijn aanbod? Dan steek ik soms een nieuw brood in ons gamma, bijvoorbeeld het Seizoentje.”

 

Doe het zoals Van Laer

Met deze bloemsoorten bakt bakkerij Van Laer het liefst:

  • Amanda en Dinalux voor witbrood
  • Dinasuper voor pistolets

 

Bijleren van de proefbakkers

Over de samenwerking met Ceres is Kurt lovend: “Ik heb al jaren een goed contact met vertegenwoordiger Jos Bouly. Ook in een periode waarin mijn brood niet lukte zoals ik wilde, kon ik meteen op zijn hulp rekenen. Een gesprek met de Ceres-proefbakkers leerde me dat te veel verbeteraars de schuldige waren. Hun advies? ‘Als je goede bloem hebt, hoef je er eigenlijk niets aan toe te voegen.’ En ze hadden gelijk ook.”

 

Bakken en aansturen: topcombinatie

Kurt is nu vooral manager van zijn zaak, maar springt bij als bakker waar nodig: “De ideale combinatie: zo wil ik nog heel wat jaren doorgaan. Hoewel ik daarna wel op zoek ga naar een betrouwbare overnemer. Wie zich geroepen voelt, mag zich nu al melden. (lacht)”

 

Benieuwd naar het volledige verhaal?

Lees het volledige interview met bakker Kurt Van Laer van bakkerij Van Laer in Pulle.

 

Duik in de wereld van de andere Ceres-bakkers:

  • Bakkerij Mokaline: van werknemer tot zaakvoerder
  • Bakkerij Beersemans: van nieuwe naar succesvolle zaak
  • Bakkerij Brousmiche: van één naar vijf bakkerijen
  • Bakkerij Gerlache: innovatie als motor
  • Bakkerij Danhieux: de achtste bakkersgeneratie

 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL