• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Recept: ‘boek van de Sint’-gebakjes met speculaas en botercrème

Nieuws - Inspiratie - Tips & Tricks

Speculaas, marsepein, chocolade, ... Nu de Sint in aantocht is ligt je etalage er waarschijnlijk vol mee. Wil je je klanten verrassen met een origineel sintgebakje? Leg dan eens het boek van de Sint in je etalage. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten

Voor 66 gebakjes

Beslag

  • 1000 g eiwit
  • 900 g suiker
  • 800 g eigeel
  • 450 g patentbloem: bijvoorbeeld MBZ of Primo

Recept voor de botercrème

  • 1,5 l  melk
  • 500 g slagroom
  • 900 g suiker
  • 40 g speculaaspoeder
  • 100 g suiker
  • 160 g roompoeder
  • 120 g eigeel
  • 2,5 kg boter geschikt voor boterroom

Speculaascrème vanuit bestaande botercrème

  • 5500 g botercrème
  • 60 g speculaas
  • 240 g water

Meng het speculaaspoeder met water zodat je het beter onder de botercrème kunt mengen.

 

Bereid de biscuit

  • Draai het eiwit luchtig met de suiker tot een stevig schuim ontstaat.
  • Meng het eigeel erdoor en spatel de gezeefde bloem erdoor.
  • Maak er plakken van en bak ze af op 220 ° C.
  • Haal de biscuitplakken van de bakplaat en laat ze afkoelen.
  • Vries ze in.

 

Bereid de compositie

  • Breng de melk, de slagroom, het speculaaspoeder en het grootste deel van de suiker aan de kook.
  • Meng de rest van de suiker, het roompoeder en het eigeel.
  • Voeg geleidelijk aan toe aan de warme roommassa en kook alles gaar.
  • Koel af in een bak en dek af met plastic.

 

Bereid de botercrème

  • Draai de boter luchtig
  • Meng 1 gedeelte van de speculaascompositie erdoor.
  • Draai 10 minuten in de tweede versnelling.
  • Voeg het laatste gedeelte van de speculaascompositie toe
  • Draai 10 minuten in de tweede versnelling.
  • Verwerk de speculaascrème.

 

Werk af

  • Snij de biscuitplakken op maat als dat nodig is, in het 60/40-kader.
  • Strijk er 600 g speculaascrème op.
  • Dek af met een volgende biscuitplak.
  • Strijk er opnieuw 600 g speculaascrème op.
  • Laat wat opstijven in de diepvries en verdeel het daarna in gebakjes van 4 x 8 cm. 
  • Rol rode marsepein uit met 2 mm dikte en snij er plakken van 8 x 12 cm van.
  • Maak de stukjes marsepein nat, rol er een crèmegebakje in en zet op een schaaltje.
  • Rol een stukje naturelmarsepein uit tot een langwerpige cylinder, snij in stukken van 3 cm en rol door goudpoeder. Druk twee stukjes tegen de zijkant van het gebakje.
  • Garneer witte chocolade in de vorm van een ‘S’ op het gebakje.

Bron: bakkerswereld.nl

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL