Ceres stopte de glutenvrije mix in een nieuw jasje. De bakmix is nu verkrijgbaar in handige verpakkingen van 5 kg: zo kunnen ook thuisbakkers ermee aan de slag. De mix bestellen ze rechtstreeks bij jou in de winkel.
Door glutenvrij te bakken, spreek je een nieuwe doelgroep aan. Want wie geen gluten verdraagt, ziet vaak het volledige bakkersassortiment aan zijn neus voorbijgaan.
Mensen die gluten slecht of niet verdragen, mogen geen glutenhoudende producten eten. Doen ze dat wel? Dan reageert hun immuunsysteem en beschadigt het eiwit hun darmwand, met verschillende klachten tot gevolg.
Gluten zijn eiwitten die je terugvindt in granen zoals tarwe, rogge, spelt, gerst en gort. De eiwitten zorgen ervoor dat je bakkersproducten rijzen en niet inzakken tijdens het bakken. Het zijn de gluten die je deeg zo’n stevige, elastische structuur geven.
Cruciaal zijn de eiwitten niet: met de juiste mix bak je brood, pistolets en andere lekkernijen net zo goed zonder gluten.
Met de glutenvrije bakmix bak je veilig glutenvrij. Met één zakje mix maak je een resem aan producten:
De glutenvrije bakmix is nu ook beschikbaar voor thuisbakkers, dankzij zijn kleinere formaat. De mix bestellen ze – samen met hun glutenvrije cake – rechtstreeks bij jou in de bakkerij.