• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Cupcakes maken iedereen blij

Nieuws - Ceres - Inspiratie

Met cupcakes verleid je elke klant. Je kan ontelbare varianten maken - voor ieders smaak, voorkeuren en allergieën. Bovendien zijn de cakejes onweerstaanbaar in je toonbank en op sociale media. Bak jij mee?


Een Amerikaanse lekkernij in een kopje

De eerste verwijzing naar een gebakje in een ‘cup’ of kopje staat in een Amerikaans kookboek van 1796. ‘American Cookery’ van Amelia Simmons beschrijft "a light cake to bake in small cups" - “een lichte cake om te bakken in kleine kopjes”. Die gebakjes moeten dus geleken hebben op wat we nu cupcakes noemen. 

 

Ceres

 

Niet veel later en ook in de VS, komt het woord ‘cupcake’ echt voor het eerst voor: in ‘Seventy-Five Receipts for Pastry, Cakes, and Sweetmeats’ van Eliza Leslie (1828).

 

Ceres

 

Cupcakes zijn dus cakejes die passen in een kopje. Maar er is ook een tweede verklaring voor de naam. Die is vergelijkbaar met de etymologie van de Franse ‘quatre-quart’. De term cupcake zou dan komen van het kopje waarmee men de hoeveelheid van ingrediënten mat. Zoals de naam ‘quatre-quarts’ komt van de kwart kilogram bloem, kwart boter, kwart suiker en vier eieren waarmee je die klassieke cake bakt.


Cupcakes maken kinderen blij… iedereen die hoort daarbij

Vandaag bestaan heel wat meer varianten van de cupcake dan de traditionele versie met bloem, boter, suiker, melk en eieren. Door hun individuele formaat, geven cupcakes je de kans om iedere klant te verleiden. 

Hier drie tips om van cupcakes een succes te maken in jouw zaak:

  • Maak ze fotogeniek.

Hoe voeding eruitziet, is vaak even belangrijk als de smaak - zeker vandaag door het belang van sociale media. Cupcakes zijn klein, schattig en vaak rijkelijk versierd. Met wat creativiteit, maak je de cakejes onweerstaanbaar in je toonbank en op sociale media. Laat je bakkersgenie los en doe die klanten watertanden!

Ceres

  • Ga glutenvrij.

Met de nieuwe glutenvrije bloem van Ceres, bak je heerlijke cupcakes voor klanten die geen gluten verdragen. Volg dit recept en werk de cakejes af met glazuur, chocolade, notenpasta… naar keuze - zolang ze maar geen gluten bevatten - zo maak je weer nieuwe klanten blij!

  • Denk aan allergieën.

Naast klanten met een glutenvrij dieet, zijn er die noten, melk, eieren of nog andere ingrediënten moeten mijden. Cupcakes bak je makkelijk voor zoetekauwen met een allergie. Vertel je cliënteel over de verschillende opties, met een folder, poster of proevertjes, en zorg dat ze makkelijk een assortiment kunnen bestellen. Zo doe je goed voor wie een allergie heeft en maak je het ook hun vrienden en familie nog helemaal naar wens!

Bak nu je cupcakes met dit heerlijke recept.

 

Lees meer:

  • Hoe lok je ‘millennials’ naar je zaak 
  • Nieuw: glutenvrije mix voor bakkers en thuisbakkers

 

Bronnen: Divine Specialities, Wikipedia

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL