• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

De bakkerij in tijden van corona: de tweede golf overwinnen

Wetgeving - Nieuws - Professionals - Thema

Tijdens de zomer gingen de coronacijfers de goede richting uit en hadden we het virus enigszins onder controle. Maar in de herfst werd, waar we voor vreesden, week na week duidelijker: we zullen ons ook door een tweede golf moeten slaan.

Enkele maanden terug deelden we al advies om het hoofd te koel te houden tijdens de coronacrisis. We lijsten de tips van toen nog even op:

  1. Zie corona ook als een opportuniteit. Misschien is het nu wel het moment om je webshop of thuisleveringsdiensten uit te bouwen.
  2. Maak gebruik van de beschikbare steunmaatregelen.
  3. Zorg dat de informatie die je inwint betrouwbaar is. Onderaan de pagina vind je enkele nuttige links.
  4. Overdrijf stress- of ziekesymptomen niet.
  5. Behoud structuur en bouw ontspanningsmomenten in.

Bovenstaande tips in detail nog eens opfrissen kan zeker geen kwaad.

 

Tweede golf

De tweede golf verschilt wel enigszins van de eerste. Bredere lagen van de bevolking zijn nu getroffen en het aantal bevestigde gevallen ligt een pak hoger dan in april of mei. De kans dat er besmette personen over de vloer komen in je bakkerij is nu groter.

Daarom benadrukken we graag nog eens de voornaamste adviezen en maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Uiteraard kan je altijd een beroep doen op Ceres. Onze vertegenwoordigers staan klaar om een antwoord te bieden op jouw vragen en te helpen waar nodig.

  • Laat een maximaal aantal personen tegelijk binnen in je bakkerij in functie van de beschikbare oppervlakte zodat anderhalve meter afstand houden zeker mogelijk is. Geef dit duidelijk aan om misverstanden en frustratie te vermijden.
  • Moedig de klanten aan om voldoende afstand te houden met behulp van affiches of bestickering op de vloer.
  • Stimuleer om zoveel mogelijk met de kaart te betalen.
  • Ontsmet regelmatig het betaaltoestel voor mensen die niet contactloos kunnen betalen.
  • Blijf handontsmettingsmiddelen op zichtbare plaatsen voorzien voor werknemers en klanten.
  • Vergeet niet om ook de plexischermen voldoende te reinigen.
  • Durf mensen erop aanspreken wanneer ze hun mondmasker niet zouden dragen.
  • Roep mensen op om de Coronalert app te gebruiken, bijvoorbeeld met een affiche of op de schermen in je bakkerij.

Besteed tot slot ook de nodige aandacht aan je medewerkers. Voelen zij zich voldoende op hun gemak? Of hebben zij misschien ideeën om de werkdag aangenamer – in de mate van het mogelijke – maar vooral ook veiliger te maken?


Nuttige links:

  • Coronsteunmaatregelen voor ondernemers
  • Coronamaatregelen met betrekking tot het personeel
  • Officiële updates over COVID-19
  • Coronavirus: tips voor de winkels
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Bijna Broodway … Laat je bakkerij (zonne)stralen!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL