Bakkerswereld trok op onderzoek en spotte verschillende patisserietrends. We lijsten er graag 6 interessante voor je op.
Heeft het te maken met corona en onze beperkte bubbels? Wellicht, want we kunnen nog altijd geen grote groepen mensen zien of ontvangen bij ons thuis. Maar de groeiende vraag naar kleinere gebakjes was al even aan de gang. Mensen kiezen voor kleinere porties, omdat ze bewuster bezig zijn met hun gezondheid en voeding.
Stel jij in je bakkerij ook vast dat je klanten vaker kleinere gebakjes uitkiezen in plaats van die ene grote bananentaart of chocoladetaart? Dan ben je dus zeker niet alleen.
Mensen letten dan wel op hun voeding en hun gezondheid, desondanks blijft het consumentenverlangen naar lekkere, intense, zoete smaken gewoon overeind. Je kan gezond en genieten proberen te combineren, door te kijken in welke mate je minder suiker kan gebruiken in je gebak. Maar uiteindelijk koopt de consument een gebakje om volop te genieten, niet omdat hij op zoek is naar een ‘gezond’ tussendoortje. Een klein gebakje dan maar?
De vraag naar vegan banketproducten blijft groeien, waardoor er ook hier stilaan sprake is van een trend. Deze producten dien je dan niet meteen als een vervanging van bestaande assortimenten te beschouwen, maar veeleer als een aanvulling.
De vraag naar gebakjes met frisse smaken neemt eveneens toe. En met de zomer in aantocht zit je met frisse, fruitige smaken uiteraard helemaal goed.
Glutenvrij duikt intussen al eventjes op in tal van lijstjes die het hebben over voedingstrends. Het aantal mensen met een glutenallergie is er de voorbije jaren dan ook niet op achteruitgegaan. Gelukkig is er voor hen natuurlijk de glutenvrije mix van Ceres waarmee je de lekkerste cake, wafels, Biarritz-koekjes,… kan bakken.
Zorg voor voldoende aanbod en variatie. De klant wil, als het op gebak aankomt, graag iets te kiezen hebben. Een goedgevulde toonbank geeft ook een mooie visuele uitstraling, met een zekere aantrekkingskracht. Zo stapt iemand die eigenlijk alleen maar om brood kwam, vaak met nog iets extra’s naar buiten.
Bron: Bakkerswereld