• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Warm brood snijden? Eerst even afkoelen!

Nieuws - Ceres - Actua - Inspiratie - Tips & Tricks

Een lekker brood, vers uit de oven smaakt altijd. Maar het brood al snijden wanneer het nog warm is? Dat doe je beter niet.
 

Versgebakken brood kun je het best niet meteen snijden. En daar zijn twee belangrijke redenen voor:
 

  • Het zetmeel in de kruim dient een stevige structuur te krijgen. Een proces dat we kristallisatie noemen. Door het brood wat te laten afkoelen ontstaat een kruimstructuur die beter bestand is tegen de scherpe messen.
  • Versgebakken brood is vaak nog vochtig binnenin. Door pas te snijden wanneer het brood afgekoeld is, voorkom je dat je bij het snijden het brood platdrukt. Tegelijkertijd verdwijnt ook de kleverige structuur.


Brood correct afkoelen is dus een noodzakelijk onderdeel van de broodproductie. Zonder afkoeling wordt een brood trouwens sneller oudbakken.
 

Hoe lang laat je een brood dan het best afkoelen alvorens het te snijden? In een ruimte van 20 tot 25°C krijg je het beste resultaat door het brood 2 tot 3 uur te laten afkoelen.


Toets de theorie gerust eens af aan de praktijk en proef de vergelijking. Snij het ene brood wanneer het nog warm is, terwijl je het andere pas na een drietal uur snijdt:

Bij welk brood kleven de sneetjes aan elkaar?
Welke korst is het krokantst?
Welk brood blijft langer vers?

 

Bron: bakkersvlaanderen.be / broodengezondheid.be

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een blije buik dankzij brood Rustige zomermaanden? 5 tips voor meer omzet 3 bakkerstrends voor de zomer 7 tips om je social media beter aan te pakken Zo neem je als bakker een Oekraïense vluchteling in dienst 3 x origineel gebak voor valentijn MARC STASSIN: EEN VETERAAN VAN VELE OORLOGEN Dit zijn de bakkerstrends voor 2022 De week van het brood: volkoren in de kijker DIT ZIJN DE 5 MEEST GELEZEN CERES ARTIKELS VAN 2021
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL