• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bakken energie besparen doe je zo

Actua

De oven draait op volle toeren, de rijskast doet haar ding en de bedieningstoog staat te zoemen. In een bakkerij heb je veel energie nodig. Hoge energieprijzen maken het ondernemen dan best lastig. Je wil natuurlijk vermijden dat je jouw hogere energierekening aan jouw klanten moet doorrekenen. In deze drie stappen bespaar je meteen al een pak energie.

 

1. Beperk energieverlies 

Lees: zorg voor een goede isolatie van je atelier en winkel. Isoleer je dak, je spouwmuur en als je toch voor een grote renovatie staat, isoleer dan ook je vloer en kies voor hoogrendementsglas. In de winter zal je minder moeten verwarmen en in de zomer minder koelen. Bovendien kan je rekenen op een aantal premies. 

Ook met kleine aanpassingen kan je al energie besparen. Denk maar aan tochtstrips, een slimme thermostaat of geavanceerde stekkerdozen die je helpen stroom te besparen. Je kan ook bewegingsdetectoren installeren. Die zorgen ervoor dat het licht automatisch uitgaat als er niemand aanwezig is in een ruimte. 

 

2. Ga voor energiezuinige infrastructuur

De technologie staat voor niets. Fabrikanten komen met steeds innovatievere apparatuur die veel zuiniger is. Met de meest recente ovens kan je zelfs energie terugwinnen. De warmte die vrijkomt tijdens het bakken wordt opgevangen en via een warmtewisselaar gebruikt om water te verwarmen. Dat warme water kan dan gebruikt worden voor de vaatwas, de rijskast of de verwarming. 

Verder is het ook beter om te investeren in zonnewering, dan in een energievretende airco. En als je dat nog niet gedaan hebt, dan wordt het hoog tijd dat je je spaarlampen vervangt door ledlampen. Dat is een kleine moeite, maar geeft een groot resultaat.

 

3. Maak zelf je energie

Vandaag bestaan er heel wat systemen om je eigen energie op te wekken. Zonnepanelen zijn het populairst. Daar is de hoeveelheid energie die je kan opwekken afhankelijk van de grootte en de windrichting van je dak. Daaraan gekoppeld worden ook thuisbatterijen steeds populairder. Een zonneboiler gebruikt dan weer (gratis) zonlicht om je water op te warmen. Verder kan je ook gaan voor een warmtepomp. Die halen warmte uit de bodem of de lucht om je ruimtes te verwarmen. Check ook hiervoor zeker de premies!

 

Extra tip!

Zelfs al maak je je eigen energie, dan nog zal je op sommige momenten van een leverancier afhankelijk zijn. Ga dus geregeld energieleveranciers vergelijken voor het meest voordelige contract.

 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Haver, jouw duurzame held 5x scoren met volkoren Vive la viennoiserie: breng Parijs naar je bakkerij! Tarweoogst 2023: bak-proof!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL