De periode rond Sinterklaas is dé periode van speculaas. Met een paar eenvoudige ingrepen kun je ervoor zorgen dat je speculaascreaties het hele jaar de toppertjes van je bakkerij blijven.
Alleen speculaaskoeken in je uitstalraam leggen? Dat kan gevarieerder. Wat dacht je van deze publiekstrekkers?
De verpakking van je speculaas doet veel. Doorzichtige cellofaanzakjes zijn een goed begin, en de de ideeën hieronder maken een echt collector’s item van je speculaasspecialiteiten – en dat het hele jaar door.
Verpak je speculaas in een mooi bewaarblik of knappe voorraaddoos.
Bied een leuk pakket aan: bijvoorbeeld met speculaas, marsepein, een chocoladeletter en een fles chocolademelk.
Stal manden uit voor de echte speculaasliefhebber: stop er niet alleen speculaas, maar ook een speculaasmuffin, speculaasbrokken, -cakejes en meer in. Werk eventueel af met een pakje koffiepoeder.
De geur van speculaas valt maar moeilijk te weerstaan. Door je bakkerij naar speculaas te laten geuren, geef je je klanten een laatste duwtje in de rug. Zet simpelweg een open bakje speculaaskruiden in je winkel voor dat extra lekkere aroma.
Tegen een proevertje zeggen je klanten trouwens ook geen nee. Leg genoeg stukjes van je speculaasspecialiteiten op proefplankjes, en verbind er eventueel een leuke kortingsactie aan. Je creaties vliegen vast de deur uit!
Met de tips hierboven blijven je speculaaslekkernijen het hele jaar populair. Waarmee ga jij aan de slag?