Zuurdesembroden zijn terug van weggeweest en hier om te blijven. Dat zegt Karl De Smedt, desemexpert van de Brusselse Sourdough Library. Zuurdesembrood biedt tal van gezondheidsvoordelen en is sinds de coronapandemie nog geliefder dan vroeger.
De populariteit van zuurdesembrood heeft de afgelopen jaren een stevige boost gekregen, en daar zit de coronapandemie voor iets tussen. Tijdens de lockdown gingen mensen aan het bakken en wilden ze ook zelf vers brood uit hun oven halen.
Tel daar de groeiende focus op gezonde producten en heel wat vermeldingen op social media nog bij, en de stap naar desembrood was snel gezet.
Dankzij zijn vele gezondheidsvoordelen is desem volgens desemexpert De Smedt het brood van de toekomst.
Zuurdesembrood:
Desembrood bakken vraagt meer tijd en aandacht dan gewoon brood. Er zit geen gist in: je gebruikt een stuk moederdeeg voor de rijs, en die kan uren tot dagen duren. Je krijgt er wel een onweerstaanbaar brood voor terug: met een stevige structuur, een knapperige korst en een karakteristieke smaak. Een echte publiekslieveling!
We helpen je graag op weg. Lees meer over desembrood in de artikels hieronder, of volg een gespecialiseerde desemworkshop in je eigen bakkerij.
Bron: bakery.pmg