• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Zuurdesembrood: populairder dan ooit

Actua

Zuurdesembroden zijn terug van weggeweest en hier om te blijven. Dat zegt Karl De Smedt, desemexpert van de Brusselse Sourdough Library. Zuurdesembrood biedt tal van gezondheidsvoordelen en is sinds de coronapandemie nog geliefder dan vroeger.

Zin in zuurdesembrood

De populariteit van zuurdesembrood heeft de afgelopen jaren een stevige boost gekregen, en daar zit de coronapandemie voor iets tussen. Tijdens de lockdown gingen mensen aan het bakken en wilden ze ook zelf vers brood uit hun oven halen. 

Tel daar de groeiende focus op gezonde producten en heel wat vermeldingen op social media nog bij, en de stap naar desembrood was snel gezet.

Brood van de toekomst

Dankzij zijn vele gezondheidsvoordelen is desem volgens desemexpert De Smedt het brood van de toekomst.

Zuurdesembrood:

  • verteert makkelijker 
  • heeft een hogere voedingswaarde
  • vermindert het hongergevoel
  • geeft een langdurig verzadigingsgevoel
  • maakt het makkelijker voor je lichaam om eiwitten, vitamines en mineralen uit het brood op te nemen

Zelf zuurdesembrood bakken

Desembrood bakken vraagt meer tijd en aandacht dan gewoon brood. Er zit geen gist in: je gebruikt een stuk moederdeeg voor de rijs, en die kan uren tot dagen duren. Je krijgt er wel een onweerstaanbaar brood voor terug: met een stevige structuur, een knapperige korst en een karakteristieke smaak. Een echte publiekslieveling!

Meer weten over desem? 

We helpen je graag op weg. Lees meer over desembrood in de artikels hieronder, of volg een gespecialiseerde desemworkshop in je eigen bakkerij.

  • 4 dingen die je moet weten over desembrood
  • Is desembrood gezonder?
  • Wanneer mag je brood als desembrood verkopen?
  • Desembroden zijn helemaal terug van weggeweest

 

Bron: bakery.pmg

 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Haver, jouw duurzame held 5x scoren met volkoren Vive la viennoiserie: breng Parijs naar je bakkerij! Tarweoogst 2023: bak-proof!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL