• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bereid je (brood) voor op de winter

Professionals - Tips & Tricks

Koning Winter is onvoorspelbaar: blaast hij sneeuw of vooral regen? Schommelt hij plots van min naar plus 10 graden Celsius? Of verrast hij met een strakke noordenwind?


Bakkers moeten rekening houden met wisselende weersomstandigheden. Want sterke schommelingen in temperatuur en vochtigheid beïnvloeden de manier waarop je je brood bakt of bewaart. Wil je geen schade of droog brood? Neem dan je voorzorgen. 


Voorzorgsmaatregelen voor de winter

  • Houd de deegtemperatuur op peil: zorg voor een constante temperatuur van 25 à 27°C. 
     
  • Meng nooit koude bloem met heet water: dit veroorzaakt een temperatuurschok. 
     
  • Laat koude bloem acclimatiseren: wie bloem bewaart in buitensilo’s laat die best op voorhand (in zakken) op temperatuur komen in de werkplaats.
     
  • Voeg 0,5% meer gist toe: doe dit als je merkt dat de koude degen traag rijzen.
     
  • Vermijd tocht in de werkplaats en/of dek je deeg goed af met plasticfolie zodat het niet verkorst door de vrieslucht.
     
  • Laat gebakken producten nooit afkoelen in de vrieskou: zo drogen ze sneller uit en blijven ze minder lang vers.
     
  • Bak iets langer bij extreme vochtigheid: zet je stoomsleutels open en bak brood en krokante producten iets langer bij dooi of regen.


Welke problemen ondervind jij bij vrieskou? En heb je nog meer tips om bakkers voor te bereiden op de winter? Gooi het in de groep! Deel je mening op ons Cerexclusief forum. En lees er ook de reacties van je collega Warme Bakkers.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Een blije buik dankzij brood Rustige zomermaanden? 5 tips voor meer omzet 7 tips om je social media beter aan te pakken Is jouw bakkerij veganproof? Formavit, vitaliteit in een broodje Zien we elkaar binnenkort op Broodway? Tricol’OR, trotse drager van het Prix Juste label
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL