• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Spelt is goed voor elk

Professionals - Ceres

Wist je dat … spelt een voorloper is van het tarweras waarvan brood vaak wordt gemaakt? Er zijn verschillende soorten speltbrood: van wit tot bruin, volkoren en meergranen – afhankelijk van de hoeveelheid spelt en het deel van de speltkorrel dat erin zit. 


Wit speltbrood 

  • Basis: speltbloem (= fijn gezift meel)
  • Deel van de speltkorrel: meelkern (binnenste van de graankorrel)  
  • Voedingswaarde: heel wat vitamines, mineralen en voedingsvezels
  • Kruim: glad en egaal 
  • Ceres-bloemsoort: Speltbloesem (= 100% spelt)


Bruin speltbrood 

  • Basis: speltmeel (= mix van bloem + volkorenmeel)
  • Deel van de speltkorrel: meelkern + kiem + zemel (afhankelijk van de verdeling bloem/volkorenmeel) 
  • Voedingswaarde: nog meer vitamines, mineralen en voedingsvezels (afhankelijk van de verdeling bloem/volkorenmeel)
  • Kruim: meer body en structuur (afhankelijk van de verdeling bloem/volkorenmeel)
  • Ceres-bloemsoorten: Cerestine Bruin en Escanda


Volkoren speltbrood 

  • Basis: volkoren speltmeel (al dan niet fijn of grof gemalen) 
  • Deel van de speltkorrel: meelkern + kiem + zemel (100% de volledige graankorrel)
  • Voedingswaarde: het meeste vitamines, mineralen en voedingsvezels
  • Kruim: fijngemalen kiemen en zemelen, vaak ook hele of gebroken speltkorrels 
  • Ceres-bloemsoort: Escanda Integraal


Meergranen speltbrood 

  • Basis: mix van speltmeel en/of -bloem + andere graansoorten en/of zaden 
  • Deel van de speltkorrel: alle combinaties zijn mogelijk (wit, bruin of volkoren)
  • Voedingswaarde: afhankelijk van de speltkorrel en andere granen en/of zaden
  • Kruim: afhankelijk van de speltkorrel en samenstelling
  • Ceres-bloemsoorten: Escanda, Cerestine Wit en Cerestine Bruin (= mengeling van tarwe, rogge en spelt) 

 

Welk soort speltbrood scoort het best in jouw bakkerij? En vragen klanten soms meer uitleg over spelt? Gooi het in de groep! Deel je mening op ons Cerexclusief forum. En lees er ook de reacties van je collega Warme Bakkers.


Bronnen: Brood.net - Gezondheid.be 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Verras met 5 luchtige, unieke smaken Verras je klanten met 7 unieke broden Verras met bloem van eigen bodem Rustige zomermaanden? 5 tips voor meer omzet 3 bakkerstrends voor de zomer 3 x origineel gebak voor valentijn MARC STASSIN: EEN VETERAAN VAN VELE OORLOGEN Dit zijn de bakkerstrends voor 2022
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL