Benieuwd naar de kwaliteit van de tarwe-oogst van 2017? Ceres deelt graag de allereerste bevindingen uit haar labo en proefbakkerij.
Afgelopen winter was het heel droog en lag de gemiddelde temperatuur boven het algemeen gemiddelde. Ook in de lente viel er weinig regen, waardoor we weinig tarweziektes zagen ontwikkelen. Juni was droog en warm. Dat betekende voor sommige regio’s een vroegere oogst.
Dit zijn de kwaliteitsbepalingen op basis van de eerste tarweloten:
Labo:
Na analyse van de eerste Franse tarwestalen, lijkt de kwaliteit van de Franse tarwe beter dan de vorige oogst.
Proefbakkerij:
Afhankelijk van de toevoer van verschillende soorten, zal de inmenging van de nieuwe tarwe geleidelijk gebeuren:
Ons kwaliteitsteam volgt de analyses en bakeigenschappen verder op en houdt jullie ook daarvan op de hoogte.
Pas jij je broodrecept aan op basis van de informatie over nieuwe tarwe? En merk je het verschil in tarwekwaliteit bij verschillende oogsten? Spreek erover met je collega-Warme Bakkers op het Cerexclusief-forum!
Bron: Ceres