• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Zo zit het met de tarwe-oogst van 2017 (update 2)

Nieuws - Professionals - Ceres

Benieuwd naar de kwaliteit van de tarwe? Ceres deelt graag de laatste update uit haar labo en proefbakkerij.

Sinds 9 september gebruikt Ceres 100% nieuwe oogst voor haar basismalingen voor de artisanale bakkerijen. Dat betekent dat de bulkleveringen bij klanten vanaf dan 100% nieuwe oogst zijn. Vanaf 11 september zijn ook de producties per zak 100% nieuwe oogst.

 

Dit zijn de baktechnische vaststellingen van het Ceres Contact Center:

  • Absorptie: 1% minder waterabsorptie t.o.v. de vorige oogst – kneedtijden moeten voorlopig niet worden gewijzigd.
  • Deeggevoel: algemeen iets minder soepele degen (na kneding en tijdens de verwerking) t.o.v. de vorige oogst.
  • Deegontwikkeling: vrij normale rijsontwikkeling en licht klevende degen tijdens de verwerking.
  • Ovenwerking: iets betere ovenwerking t.o.v. vorige oogst.

Ons kwaliteitsteam volgt de analyses en bakeigenschappen verder op en houdt jullie ook daarvan op de hoogte.


Miste je de eerste update over de tarwe-oogst? Bekijk hem hier.

 

Pas jij je broodrecept aan op basis van de informatie over nieuwe tarwe? En merk je het verschil in tarwekwaliteit bij verschillende oogsten? Spreek erover met je collega-Warme Bakkers op het Cerexclusief-forum!

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Verras met 5 luchtige, unieke smaken
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL