• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

BAKKERSVERHAAL: Van bakker tot manager, het succesverhaal van Brousmiche

Nieuws - Professionals - Ceres

HET VERHAAL VAN BAKKER OLIVIER BROUSMICHE (Boulangerie Brousmiche - Chimay, Rance, La Hestre, Lens en Ath)

Olivier Brousmiche startte op zijn 28 met één bakkerij en runt er intussen vijf. Hoe hij dit klaarspeelde? Met veel goesting en doorzettingsvermogen, want het lot was hem niet altijd even goed gezind. Deze bakker – al is hij nu eerder manager – omringt zich met de juiste mensen, blijft innoveren en speelt slim in op veranderende trends bij consumenten. En dat werkt!

De meerwaarde van mensen
Volgens grootvader Brousmiche, die ook zelfstandig was, moet je vooral op mensen kunnen rekenen. Met die gedachte in het achterhoofd koos Olivier van bij de start voor Ceres. Het klikte met de vertegenwoordiger. En Ceres maakte het meeste indruk: zowel met de kwaliteit van hun bloem als met de steun op het vlak van opleiding en management.

 “Als je een zaak opent, is omkadering heel belangrijk. Het moet meteen klikken om de samenwerking te laten slagen. En bij Ceres voelde goed van bij het begin. Zij zijn meer dan een bloemleverancier.”

Meer manager dan bakker
Intussen werkt er meer dan dertig man in de bakkerijen van Brousmiche. Hij managet nu vooral de zaken. Dat betekent ook dat hij inspringt als er iemand afwezig is, waardoor hij echt van alle markten thuis is. Hoe hij zijn bakkerijen onderscheidt? Met verse kwaliteit, ambachtelijke specialiteiten en een artisanale look. Bovendien houdt Olivier altijd ogen en oren open om nieuwe ideeën op te doen. 

“Groothandelaars snoepen een deel af van onze bakkerstaart, onze sector moet dus wel vernieuwen en extra’s aanbieden.”

Zo lanceerde deze bakker slash ondernemer onder meer een nieuw brood – le pavé du pain – dat zo populair was dat hij een van zijn bakkerijen ernaar vernoemde. Hij maakt er ook een traditie van om klanten te laten proeven als er iets nieuws in de rekken ligt. En dat werpt duidelijk zijn vruchten af.

Lees meer over het hobbelige maar succesvolle parcours in het interview met zaakvoerder Olivier.
Neem ook zeker een kijkje op de website van Boulangerie Brousmiche.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Verras met 5 luchtige, unieke smaken
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL