Wat doet Gert Brouckaert bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
1. Wat is jouw functie bij Ceres?
Ik ben proefbakker, al luidt mijn officiële titel ‘baktechnisch adviseur’.
2. Hoe lang werk je al bij Ceres?
Sinds 2011. Daarvoor werkte ik als bakker-patissier in verschillende andere sectoren.
3. Hoe ziet een dag in jouw functie eruit?
Mijn job bestaat voornamelijk uit kwaliteitsonderzoek, zo test ik bijvoorbeeld alle grijze Ceres-bloemsoorten. Daarnaast assisteer ik collega-proefbakker Henk: zowel met baktechnische vragen van klanten – zoals hoe maak ik voorgebakken brood, hoe krijg ik een krokantere korst of hoe bak ik beter met zuurdesem – als met de ontwikkeling van nieuwe Ceres-producten zoals het Seizoentje.
4. Wat vind je zo leuk aan de job? Wat geeft je voldoening?
Elke dag sta ik voor andere uitdagingen en dat maakt het echt boeiend. Ik kom ook bij verschillende bakkers over de vloer, waardoor ik nog altijd nieuwe inzichten krijg. Elke bakker bakt namelijk in verschillende omstandigheden op zijn eigen manier. Daar hou ik van.
5. Wat is je favoriete Ceres-product? En waarom?
Fleuriane is voor mij het paradepaardje van Ceres: die mooie, crèmekleurige kruim met artisanale gaten en krokante, op de vloer gebakken korst. Precies zoals een traditioneel Frans stokbrood moet zijn! En dan liefst op basis van zuurdesem, om de smaak en werkwijze van vroeger helemaal te eren.
Ontdek wat andere medewerkers voor jou doen: