• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Analyse van nieuwe tarweoogst 2018 (update 1)

Nieuws - Professionals - Ceres

Het Ceres Contact Center testte en onderzocht de nieuwe tarweoogst van 2018 – die geleidelijk aan wordt ingemengd. Lees hier de bevindingen van ons labo en onze proefbakkers. Zo kan je de topkwaliteit van jouw brood blijven garanderen.

Er viel vrij veel neerslag afgelopen winter en ook de zon liet zich minder zien dan andere jaren. In de lente kregen we nog meer regen, waardoor bepaalde regio’s in Frankrijk gevoeliger waren voor tarweziektes. Juni en juli waren droog en warm, wat de afrijping van de tarwe en dus ook een snelle oogst bevorderde.

 

Analyse bakeigenschappen van tarweoogst 2018

  • Afkneding: vrij soepel, dus voorlopig huidige kneedtijden behouden
  • Absorptie: stabiel, maar kan evolueren naar lichte stijging
  • Deeggevoel: licht klevend, goede consistentie
  • Rijstijd: normale ontwikkeling tijdens rijstijden, wel iets zwakkere ovenwerking na langere rijstijd bij eerste testen
     

Inmenging nieuwe tarweoogst 2018

Geleidelijk aan wordt de nieuwe oogst ingemengd. Ondertussen volgen we de analyses en bakeigenschappen verder voor jullie op. We houden jullie op de hoogte via www.ceres.be en de Ceres Soufflet-Facebookpagina.  

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Zo neem je als bakker een Oekraïense vluchteling in dienst 3 x origineel gebak voor valentijn MARC STASSIN: EEN VETERAAN VAN VELE OORLOGEN Dit zijn de bakkerstrends voor 2022 De week van het brood: volkoren in de kijker DIT ZIJN DE 5 MEEST GELEZEN CERES ARTIKELS VAN 2021 Bakken zin in 2022 In vorm voor kerst Consumptiecheques? Ook interessant voor jou! Echt brood: dat moet op een bord
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL