Wat doet Hugo Baert bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
Ik ben verantwoordelijke Productie, Mengelingen en Magazijn. Wij krijgen alle basisbloem binnen die de molen maalt. Daarmee maken we zo’n 400 verschillende bloemsoorten, afhankelijk van wat nodig is voor onze bakkers en stockvoorraad. Elke bloemsoort wordt hier gemengd, volgens vaste recepturen en strenge kwaliteitseisen. Daarover waak ik mee.
Sinds 2014, dus toch al zo’n vijf jaar.
Meestal start mijn dag met een ronde door de afdeling. Ik praat met verschillende mensen, luister welke problemen zich stellen en zoek mee naar oplossingen. Productievergaderingen en personeelsvorming maken ook deel uit van mijn takenpakket, net als stockbeheer en grondstoffen aankopen.
Werken in een productieomgeving is zo boeiend. Heel afwisselend, heel veel contact met verschillende mensen en elke dag andere uitdagingen.
Ik ben een echte broodliefhebber. En ik hou enorm van ons biogamma, met Bio Spelt en Bio Granen en Zaden als absolute toppers. Het zijn heel natuurlijke, op steen gemalen producten. Een geweldig assortiment voor de ambachtelijke bakker: zo puur, lekker en gezond.