• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bak zeer puur, met CEREPURE

Professionals - Tips & Tricks

Hoe natuurlijker je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt namelijk hoog in het schap bij de bewuste consument. Vandaag scoor je met puur, bewust en traag – en zonder additieven, verbeteraars en E-nummers graag.

 

Wat zijn additieven of broodverbeteraars?

Alle ‘extra’ grondstoffen die niet bij de basisingrediënten horen van een brood (basis = meel, water, gist en zout). Er zijn natuurlijke verbeteraars (zoals boter, melk en suiker) en synthetische (zoals bewaarmiddelen, smaakversterkers en kleurstoffen). Die laatste herken je aan hun E-nummer (zoals E300 = vitamine C).

Deze synthetische additieven worden in kleine hoeveelheden toegevoegd om de smaak, textuur of houdbaarheid te verbeteren. De Europese overheid bepaalt de veiligheid en maximumhoeveelheid van elk E-nummer.

 

Waarom mijdt Ceres E-nummers in sommige meelsoorten?

Sommige bakkers en consumenten houden van puur, basic, natuurlijk bereid brood – zonder synthetische verbeteraars. Want hoewel alle E-nummers zijn goedgekeurd door de overheid, betekent dit niet per se dat ze gezond zijn. Wie zeker wil zijn, kiest dus beter voor meel zonder verbeteraars (zoals CEREPURE en Bio).  

 

Wat betekent dit voor de bereiding en smaak van het brood?

Bakken zonder E-nummers vraagt iets meer tijd en vakmanschap. Gelukkig zijn dit net de beste broodverbeteraars. Want hoe langer jouw deeg rijst of fermenteert (in het geval van desem), hoe rijker jouw brood ruikt en smaakt.

 

Hoe herken je meel zonder additieven?

Niet met het blote oog. Daarom kijk je best naar ons CEREPURE-label: dat garandeert dat het meel 100% E-nummervrij is. Ook elk meel uit ons Bio-assortiment is vrij van additieven. Je kan maar liefst uit 20 verschillende soorten kiezen, van tarwe tot rogge en spelt.
 

Ceres


Ook dit kan je interesseren:

  • Is desembrood gezonder?
  • Consumenten kiezen steeds bewuster
  • Al het goede van volkorenbrood
  • Wat eten we? Iets gemakkelijks en gezonds!
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Een blije buik dankzij brood Rustige zomermaanden? 5 tips voor meer omzet 7 tips om je social media beter aan te pakken Is jouw bakkerij veganproof? Formavit, vitaliteit in een broodje Zien we elkaar binnenkort op Broodway? Tricol’OR, trotse drager van het Prix Juste label
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL