Hoe natuurlijker je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt namelijk hoog in het schap bij de bewuste consument. Vandaag scoor je met puur, bewust en traag – en zonder additieven, verbeteraars en E-nummers graag.
Alle ‘extra’ grondstoffen die niet bij de basisingrediënten horen van een brood (basis = meel, water, gist en zout). Er zijn natuurlijke verbeteraars (zoals boter, melk en suiker) en synthetische (zoals bewaarmiddelen, smaakversterkers en kleurstoffen). Die laatste herken je aan hun E-nummer (zoals E300 = vitamine C).
Deze synthetische additieven worden in kleine hoeveelheden toegevoegd om de smaak, textuur of houdbaarheid te verbeteren. De Europese overheid bepaalt de veiligheid en maximumhoeveelheid van elk E-nummer.
Sommige bakkers en consumenten houden van puur, basic, natuurlijk bereid brood – zonder synthetische verbeteraars. Want hoewel alle E-nummers zijn goedgekeurd door de overheid, betekent dit niet per se dat ze gezond zijn. Wie zeker wil zijn, kiest dus beter voor meel zonder verbeteraars (zoals CEREPURE en Bio).
Bakken zonder E-nummers vraagt iets meer tijd en vakmanschap. Gelukkig zijn dit net de beste broodverbeteraars. Want hoe langer jouw deeg rijst of fermenteert (in het geval van desem), hoe rijker jouw brood ruikt en smaakt.
Niet met het blote oog. Daarom kijk je best naar ons CEREPURE-label: dat garandeert dat het meel 100% E-nummervrij is. Ook elk meel uit ons Bio-assortiment is vrij van additieven. Je kan maar liefst uit 20 verschillende soorten kiezen, van tarwe tot rogge en spelt.