Wat doet Karim bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
Ik werk als elektromecanicien in de dagploeg. En om de drie weken ben ik nachtwacht voor een week, van 22 tot 6 uur.
Sinds september 2014.
Elke dag ziet er anders uit. Ik schiet namelijk te hulp als mijn collega’s een panne of abnormaliteit opmerken, en dat op vier verschillende domeinen: elektriciteit (incl. 380 V), industriële mechaniek (incl. fijne mechaniek), pneumatische mechaniek (perslucht) en hydraulische mechaniek (olie). Voor al die zaken contacteren collega’s mij met een prediagnose. Ik kom dan langs voor de echte diagnose en neem maatregelen om de panne te herstellen.
In de eerste plaats de variatie, en daarnaast het feit dat je dingen opnieuw laat werken. Elke interventie is anders en er zijn altijd nieuwe elementen te ontdekken. Ik ben geboren en getogen in de wereld van mechaniek, mijn vader had namelijk een eigen garage. Ik koos bewust om in een fabriek te werken, wat ik al 25 jaar doe. Met plezier! Hier ben ik in mijn element, ik hou van het werk in de sector.
Ik krijg niet genoeg van ‘artisanaal brood’, zonder verbeteraars of additieven. En als ik uit dat assortiment moet kiezen ga ik voor multigranenbrood, zoals Cereform of Multivlokken. Al smelt ik ook voor de croissants van Ceres, gemaakt met Cerecroissant. Die zijn overheerlijk!