• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Kindvriendelijkheid loont

Professionals - Tips & Tricks

Biedt jouw bakkerij plaats om iets te eten? Denk dan eens na hoe je ook gezinnen met (kleine) kinderen kan aantrekken. Oké, de besteding van kinderen is vaak bescheiden maar de doelgroep waarvan ze deel uitmaken is wél heel interessant: tweeverdieners die ontzorgd willen worden.

Bovendien zorgen mensen met kinderen voor een betere bezetting in de dalmomenten: ze komen vaak ontbijten op zondagochtend, koffiedrinken op woensdagmiddag en een pannenkoek of ijsje eten in de (late) namiddag. Nog een voordeel: als je kinderen nu al leert hoe leuk en lekker het is om te gaan eten, komen ze als volwassenen zeker terug.

Hoe zorg je ervoor dat kinderen, en dus ook hun ouders, graag (en veel) langskomen?

 

Een warm en welkom gevoel

Een kindvriendelijk restaurant betekent niet dat je een kinderrestaurant moet worden. Het doet al veel als je gezinnen warm verwelkomt: met een bordje aan de deur ‘kindvriendelijke zaak’, door een aantal kinderstoelen beschikbaar te stellen, door een verzorg- en speelhoek aan te bieden en door kinderen niet te verplichten om de hele tijd stijf aan tafel te zitten.

 

Een kindvriendelijke menukaart

Bewuste jonge ouders kiezen graag voor vers, verantwoord, lekker eten, ook voor de kinderen. Voorzie dus een aantal gezonde, voedzame keuzes voor de kindjes: denk aan een boterham of sandwich met gezond broodbeleg, een eitje met ‘broodsoldaatjes’, yoghurt met fruit en versgeperst fruitsap of verse melk – liefst van bij de lokale boer of handelaar. Als ouders zien dat je moeite doet voor je kindermenu, zijn ze bereid om wat meer te betalen.

 

Fantasierijke presentatie

Nog een tip: vermeld ook of mensen kunnen kiezen voor bio, lokaal, glutenvrij of allergenenvrije opties. En zorg dat je kindergerechten er leuk uitzien: kinderen eten écht met hun ogen – hier vind je alvast wat inspiratie voor speelse boterhammen en andere leuke lunchideetjes zoals broodsushi. Wedden dat de kindjes hun ouders overtuigen om nog eens terug te komen!

 

Entertainment op kindermaat

Terwijl volwassenen graag wat natafelen, raken kindjes snel verveeld. Hoe je dit voorkomt? Vul een kast met spelletjes die ze aan tafel kunnen spelen, doe iets leuks met de kinderkaart of tafelonderlegger (bijv. kleurplaat, puzzel, doolhof …) of voorzie buiten amusement als je daarvoor plaats hebt. Zolang de kindjes zich ‘rustig’ bezighouden, blijven de ouders bijbestellen. Probeer wel rekening te houden met (kinderloze) gasten die het graag rustiger hebben, bijv. door je tafels strategisch te rangschikken.

 

Onvergetelijke extraatjes

Als kindjes ergens graag komen, komen ze gegarandeerd terug. Dat lukt wanneer ze een onvergetelijk moment beleven. Als het praktisch haalbaar is, kan je hen bijvoorbeeld zelf hun ijsje laten versieren in de keuken: zo mogen ze eens van tafel, kunnen ze een kijkje nemen achter de schermen en komen ze superenthousiast terug bij hun ouders. Je kan hetzelfde doen voor pannenkoeken, of hen zelfs een klein broodje laten kneden – dat ze kunnen meenemen naar huis als ze lang genoeg blijven zitten (lees: consumeren).

 

 

Ook interessant voor de kindjes:

  • Haal mooie winstmarges met ambachtelijk ijs
  • Serveer brood met een persoonlijke wens om op te eten
  • Verras met leuke 3D-figuurtjes in chocolade

 

Bronnen: Foodbrigade.nl, Sligro.nl

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Een blije buik dankzij brood Rustige zomermaanden? 5 tips voor meer omzet 7 tips om je social media beter aan te pakken Is jouw bakkerij veganproof? Formavit, vitaliteit in een broodje Zien we elkaar binnenkort op Broodway? Tricol’OR, trotse drager van het Prix Juste label
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL