• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Achter de schermen: zo ziet de werkdag van proefbakkerij-verantwoordelijke Henk eruit

Nieuws - Professionals - Ceres

Henk De Meulenaere werkt al meer dan 30 jaar bij Ceres. Sinds 2008 is hij er aan de slag als verantwoordelijke van de proefbakkerij. Benieuwd hoe een typische werkdag er bij Henk uitziet? Neem snel een kijkje achter de schermen.

 

1. Wat is jouw functie bij Ceres?

“Ik ben coördinator van het contactcentrum: verantwoordelijke van de proefbakkerij dus. Vertegenwoordigers kunnen bij mij terecht met vragen en opmerkingen. Ook als klant kun je bij mij met al je vragen terecht. Mislukt een van je recepten bijvoorbeeld altijd? Dan testen we dat voor je uit of gaan we bij je langs om een oplossing te vinden.

Samen met mijn team zorgen we er ook voor dat de kwaliteit van onze bloemsoorten volledig op punt staat. Dat doen we door dagelijks testen uit te voeren en bij te sturen waar nodig. ”

 

2. Hoelang werk je al bij Ceres?

“Ik werk al meer dan 30 jaar bij Ceres: sinds 1988. Ik deed er mijn stage voor de bakkerijschool, en mocht na mijn afstuderen meteen bij Ceres aan de slag. In 2008 werd ik gepromoveerd tot verantwoordelijke van de proefbakkerij.”

 

3. Hoe ziet een dag in jouw functie eruit?

“Mijn dag gaat van start met een duik in mijn inbox. Ik beantwoord dan vragen en opmerkingen van vertegenwoordigers en klanten, en stuur recepten door als dat nodig is.

Daarna is het tijd om de kwaliteit van het versgemalen meel te controleren: dat doen we met een standaardtest. In de namiddag staan er regelmatig vergaderingen op de planning: vaak met de marketingafdeling. Zij werken nauw met ons samen – zeker als er nieuwe producten op het programma staan. Ik buig me bijvoorbeeld altijd over de creatie van het nieuwe Seizoentje: op basis van wat er gevraagd wordt, stel ik dan een nieuwe bloemsoort samen.”

 

4. Wat vind je zo leuk aan je job?

“In deze periode haal ik altijd veel voldoening uit de nieuwe tarweoogst. We moeten de bloem zo snel mogelijk op punt krijgen, en dat is een grote uitdaging. Soms zijn er bijvoorbeeld afwijkingen waarvoor we vlug een oplossing moeten vinden.

Ook het Seizoentje mee uitwerken vind ik altijd interessant: daarmee kan ik me creatief uitleven.”

 

5. Wat is je favoriete Ceres-product?

“Solestar: eerst was dat een Seizoentje, maar dankzij zijn succes werd het opgenomen in het assortiment. Ook nu verkoopt het nog altijd goed, en terecht.”

 

Ontdek wat onze andere medewerkers voor jou doen:

  • Christophe Mauclet, technisch en operationeel directeur productie
  • Lieven Schellekens, expeditiemedewerker
  • Celine Cousin, kwaliteitsassistente
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Verras met 5 luchtige, unieke smaken
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL