Henk De Meulenaere werkt al meer dan 30 jaar bij Ceres. Sinds 2008 is hij er aan de slag als verantwoordelijke van de proefbakkerij. Benieuwd hoe een typische werkdag er bij Henk uitziet? Neem snel een kijkje achter de schermen.
“Ik ben coördinator van het contactcentrum: verantwoordelijke van de proefbakkerij dus. Vertegenwoordigers kunnen bij mij terecht met vragen en opmerkingen. Ook als klant kun je bij mij met al je vragen terecht. Mislukt een van je recepten bijvoorbeeld altijd? Dan testen we dat voor je uit of gaan we bij je langs om een oplossing te vinden.
Samen met mijn team zorgen we er ook voor dat de kwaliteit van onze bloemsoorten volledig op punt staat. Dat doen we door dagelijks testen uit te voeren en bij te sturen waar nodig. ”
“Ik werk al meer dan 30 jaar bij Ceres: sinds 1988. Ik deed er mijn stage voor de bakkerijschool, en mocht na mijn afstuderen meteen bij Ceres aan de slag. In 2008 werd ik gepromoveerd tot verantwoordelijke van de proefbakkerij.”
“Mijn dag gaat van start met een duik in mijn inbox. Ik beantwoord dan vragen en opmerkingen van vertegenwoordigers en klanten, en stuur recepten door als dat nodig is.
Daarna is het tijd om de kwaliteit van het versgemalen meel te controleren: dat doen we met een standaardtest. In de namiddag staan er regelmatig vergaderingen op de planning: vaak met de marketingafdeling. Zij werken nauw met ons samen – zeker als er nieuwe producten op het programma staan. Ik buig me bijvoorbeeld altijd over de creatie van het nieuwe Seizoentje: op basis van wat er gevraagd wordt, stel ik dan een nieuwe bloemsoort samen.”
“In deze periode haal ik altijd veel voldoening uit de nieuwe tarweoogst. We moeten de bloem zo snel mogelijk op punt krijgen, en dat is een grote uitdaging. Soms zijn er bijvoorbeeld afwijkingen waarvoor we vlug een oplossing moeten vinden.
Ook het Seizoentje mee uitwerken vind ik altijd interessant: daarmee kan ik me creatief uitleven.”
“Solestar: eerst was dat een Seizoentje, maar dankzij zijn succes werd het opgenomen in het assortiment. Ook nu verkoopt het nog altijd goed, en terecht.”