• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

To bio or not to bio. Wanneer spreken we over biologisch brood?

Ceres - Actua - Thema

Steeds meer consumenten hebben een voorkeur voor eerlijke en natuurlijke producten. De trend is al een tijdje ingezet en de almaar groeiende vraag naar biobrood is daar een logisch gevolg van. Maar wat maakt biobrood nu precies anders?

 

Dierlijke mest en teeltrotatie

Biologisch brood wordt gebakken met meel of bloem van biologisch geteeld graan. De boeren gebruiken dus geen chemische gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest tijdens het telen, zoals de Europese wetgeving ook voorschrijft voor bio. De biologische graanteler zorgt met dierlijke mest of compost ervoor dat de bodem vruchtbaar is én blijft. Het graan wisselt daarbij geregeld van plaats op de akker. Door elk jaar een ander gewas te telen op de percelen, raakt de bodem niet uitgeput. Want elk gewas haalt andere voedingsstoffen uit de bodem.

 

Extra water

Concreet moet 95% van de ingrediënten biologisch zijn om te kunnen spreken van een bio product. Zout en water worden hierbij niet meegerekend, aangezien dit geen landbouwingrediënten zijn. Er bestaat dan ook geen biologisch zout of water. En biobrood heeft wel wat extra water nodig, omdat de ruwere graankorrel meer vocht absorbeert dan klassieke granen.

 

Puur natuur

Het brood mag daarnaast enkel en alleen natuurlijke smaak- en textuurverbeteraars bevatten. Kleurstoffen, synthetische additieven of artificiële smaakversterkers zijn in dit verhaal dus uit den boze, net zoals bewaarmiddelen. Maar met heerlijke noten, pitten, rozijnen… heb je ‘natuurlijk’ keuze genoeg om accenten te leggen in je biobrood.

 

Op steen gemalen

In het assortiment van Ceres vind je tal van biomelen. Het graan van de Ceres-biomelen wordt bovendien traag en traditioneel gemalen op een molensteen. De meerwaarde van deze aanpak? Een rijke, volle graansmaak met nog meer natuurlijke voedingsstoffen en lange houdbaarheid. In deze video tonen we je hoe je in tien stappen een verrukkelijk biobrood bakt.

Welke meelsoort je hierbij gebruikt, dat laten we uiteraard aan jou over. Hier vind je alle details, tot in het kleinste graantje, over de biobroden van CERES:

  • Bio Spelt Creme T80
  • Bio MS T65
  • Bio Rogge T85
  • Bio Granen en Zaden
  • Bio Volkoren T150
  • Bio Baguépi (Desem)
  • Bio Baguépi (Natuurlijk)
  • Bio Wit T65

 

Klaar voor een rondje biologisch kneedwerk?

Plaats in enkele klikken jouw biobestelling!

 

Bron: bewustverbruiken.be / allesoverbio.be / brood.net

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Haver, jouw duurzame held 5x scoren met volkoren Vive la viennoiserie: breng Parijs naar je bakkerij!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL