Basics | Puur meel zonder additieven | |
Classics | Standaardmeel met additieven | |
Specials | Kant-en-klaar, verrijkt meel met of zonder additieven | |
Top | Meel met verbeteraars voor een hogere tolerantie en absorptie (extra lang vers, extra mals, extra veel smaak) |
Bio | Natuurlijk, traditioneel op steen gemalen meel met een volle smaak xxxx x | |
CEREPURE | Puur meel zonder additieven, verbeteraars of E-nummers | |
Diversen | Zoals griesmeel | |
Ingrediënten |
Bloem van biologische tarwe uit Frankrijk (zonder additieven)
|
Structuur | Regelmatig |
Ruwe assen | 0,60% tot 0,80% |
Allergenen | Glutenbevattende granen (Tarwe) |
Kruim | Compact |
Kleur | Crème |
Kenmerken | Met deze bloem kunt u zowel traditionele Franse baguettes maken als broden, pizza's enz. |
Suggesties | Traditionele Franse broden of baguettes passen perfect bij al uw gerechten |
Bio Wit T65 | 10 kg | ||
Water | + 7,5 l | ||
Gist | 200 g | ||
Zout | 170 g |
Kneden | Spiraal | Vork | |
1° versnelling
|
10' | 8' | |
2° versnelling
|
4' | 10' |
Temperatuur van het deeg na het kneden | 25°C tot 26°C | ||
Voorrijs | 15’ | ||
Doorslaan | |||
Voorrijs | 15’ | ||
Afwegen | Stuk van 720 g | ||
Rust | 10' |
Afwerken | Halflang steken | ||
Narijs | ± 60’ | ||
Baktijd | 35' op 220°C |
Direct | Uitgestelde rijs | ||
Bio Wit T65 | 1 kg | 1 kg | |
Water | 0,75 l - 0,80 l | 0,75 l - 0,80 l | |
Gist | 15 g | 10 g | |
Zout | 17 g | 17 g |
Direct | Uitgestelde rijs | ||
Basistemperatuur | 54°C / 46°C | 54°C / 46°C | |
Kneden |
Vork / Spiraal
|
Vork / Spiraal | |
1° versnelling
|
8' / 10'
|
8' / 10' | |
2° versnelling
|
8'-10' / 3'-4'
|
8'-10' / 3'-4' |
Direct | Uitgestelde rijs | ||
Temperatuur van het deeg na het kneden | 23°C - 25°C | 21°C - 23°C | |
Voorrijs | 2 u., deeg doorslaan na 1 u. | Doorslaan na 30’, daarna koel wegzetten op 5°C. Minimaal 12 u. laten gisten |
|
Afwegen | Stuk van 350 g | Stuk van 350 g | |
Rust na verdeling | 20’ | 45’ - 60' |
Afwerking | In baguettevorm afwerken | |
Narijs | 45’ tot 60’ | |
Baktijd | 10’ bakken in een heteluchtoven op 260°C - 270°C 10’ tot 15’ bakken met dalende warmte op 240°C - 250°C |