• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Trends in de bakkerij: bak jij al glutenvrij?

Actua - Inspiratie - Tips & Tricks

Wie geen gluten verdraagt, heeft in heel wat bakkerijen niet veel keuze. En dat is uiteraard jammer, want deze doelgroep is best wel omvangrijk. Niet toevallig stopten we in 2020 bij Ceres daarom onze glutenvrije mix in een nieuw jasje. Bak jij al glutenvrij?

Naast de trends Lokaal, Smaak en Puur is Glutenvrij de vierde trend die aan bod kwam tijdens onze ‘Heerlijk Creatief’ productsessies.

 

Wat zijn gluten?

Gluten zijn eiwitten die ervoor zorgen dat je bakkersproducten rijzen tijdens het bakken, zonder in te zakken. Ze geven je deeg een stevige, elastische structuur. 

 

Wat gebeurt er bij mensen die gluten slecht of helemaal niet verdragen?

Gluten zorgen voor een reactie van het immuunsysteem bij mensen die hiervoor gevoelig of intolerant zijn. De eiwitten kunnen de darmwand beschadigen, met tal van mogelijke klachten tot gevolg.

 

Hoeveel mensen zijn allergisch aan gluten?

Zo’n 5 tot 10% van de bevolking is naar schatting allergisch aan gluten. Tel daarbij ook nog eens de mensen die gluten vermijden omdat het gezonder zou zijn en je komt uit bij een niet te onderschatte glutenvrije doelgroep.

 

Wat is de oplossing?

Gluten zijn niet cruciaal voor de bereiding van je lekkernijen. Met de glutenvrije bakmix van Ceres, die je hier kan bestellen, maak je je brood, pistolets, stokbroden… net zo goed zonder gluten. Of bied je liever de mix te koop aan in je winkel, zodat je klanten er zelf mee aan de slag kunnen? 

 

Glutenvrije recepten

We geven je alvast enkele glutenvrije recepten mee om na je bestelling meteen mee aan de slag te gaan:

  • Soezenbeslag
  • Biscuit
  • Brood, stokbrood en pistolets

 

Nog enkele tips

  • Voeg spuitwater of eieren toe aan je glutenvrije deeg of beslag om het luchtiger te maken
  • Geef je baksel een goudbruin kleurtje door de bovenkant te bestrijken met gesuikerde melk of een losgeklopte eierdooier, waarna je het onder de grill zet
  • Het brooddeeg kan je tot grotere hoogtes brengen door minstens 5 à 10% suiker in te mengen
  • Voorkom kruisbesmetting: zorg ervoor dat je glutenvrije producten en bakmateriaal niet in contact komen met de andere producten en materialen

En bakken maar!

 

Meer lezen?

Glutenvrij of glutenarm: wat is het verschil? 
Volkoren, maar toch glutenvrij

 

De andere trends ontdekken?

Trends in de bakkerij: samen (s)maken we het verschil
Trends in de bakkerij: leg pure klasse in je rekken
Trends in de bakkerij: lokaal is het nieuwe normaal 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL