Wie geen gluten verdraagt, heeft in heel wat bakkerijen niet veel keuze. En dat is uiteraard jammer, want deze doelgroep is best wel omvangrijk. Niet toevallig stopten we in 2020 bij Ceres daarom onze glutenvrije mix in een nieuw jasje. Bak jij al glutenvrij?
Naast de trends Lokaal, Smaak en Puur is Glutenvrij de vierde trend die aan bod kwam tijdens onze ‘Heerlijk Creatief’ productsessies.
Gluten zijn eiwitten die ervoor zorgen dat je bakkersproducten rijzen tijdens het bakken, zonder in te zakken. Ze geven je deeg een stevige, elastische structuur.
Gluten zorgen voor een reactie van het immuunsysteem bij mensen die hiervoor gevoelig of intolerant zijn. De eiwitten kunnen de darmwand beschadigen, met tal van mogelijke klachten tot gevolg.
Zo’n 5 tot 10% van de bevolking is naar schatting allergisch aan gluten. Tel daarbij ook nog eens de mensen die gluten vermijden omdat het gezonder zou zijn en je komt uit bij een niet te onderschatte glutenvrije doelgroep.
Gluten zijn niet cruciaal voor de bereiding van je lekkernijen. Met de glutenvrije bakmix van Ceres, die je hier kan bestellen, maak je je brood, pistolets, stokbroden… net zo goed zonder gluten. Of bied je liever de mix te koop aan in je winkel, zodat je klanten er zelf mee aan de slag kunnen?
We geven je alvast enkele glutenvrije recepten mee om na je bestelling meteen mee aan de slag te gaan:
En bakken maar!
Glutenvrij of glutenarm: wat is het verschil?
Volkoren, maar toch glutenvrij
Trends in de bakkerij: samen (s)maken we het verschil
Trends in de bakkerij: leg pure klasse in je rekken
Trends in de bakkerij: lokaal is het nieuwe normaal