• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bak lekker en veilig met deze zomertips

Professionals - Ceres - Tips & Tricks

Belgische zomers … het is soms bakken van de hitte. En er vallen soms bakken regen. Als bakker neem je dus best wat zomerse voorzorgen. Want warmte en vochtigheid beïnvloeden de hygiëne en het productieproces.

Zomer = voorzorgen

  • Bewaar de gist altijd in de koelkast. 
  • Kneed het deeg wat korter dan in de winter. En behoud de minimumtemperatuur van 26°C bij directe verwerking en 23°C bij verwerking via remrijskast.
  • Laat het brood zo snel mogelijk afkoelen, maar vermijd tocht – anders droogt het brood uit. 
  • Bescherm de silo’s tegen de hitte van de zon. En/of tap de bloem op voorhand af – zo kan ze op temperatuur van de werkplaats komen.
  • Vermijd grote stocks, want de houdbaarheid daalt snel als het warm is.
  • Ontsmet en/of reinig de werkplaats minstens tweemaal per jaar – de zomer is een goed moment. 
  • Probeer insecten buiten te houden. Zij dragen micro-organismen mee en kunnen het brood zo besmetten.
  • Zorg voor een goede en regelmatige ventilatie, bij voorkeur met koele lucht. Let er wel op dat je deeg niet verkorst. 

Schimmels = actie 

Schimmels houden van warme en vochtige plekken, zoals je rijskast. Ontdek je ergens een schimmel? Neem dan extra maatregelen: 

  • Reinig het gebruikte materiaal regelmatig met bleekwater – en spoel goed na!
  • Bak het brood goed uit.
  • Laat het brood snel en volledig afkoelen voor je het inpakt.

Heb je last van leng – broodbederf waarvan je kruim slijmig en dradig wordt?
Voeg dan 1 liter azijn toe op 100 kg bloem.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Verras met 5 luchtige, unieke smaken Verras je klanten met 7 unieke broden Verras met bloem van eigen bodem Een blije buik dankzij brood Rustige zomermaanden? 5 tips voor meer omzet 3 bakkerstrends voor de zomer 7 tips om je social media beter aan te pakken
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL