• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Wat doen we
  • / ONZE PRODUCTEN
  • / ASSORTIMENT

WAT DOEN WE

  • PRODUCTIE EN KWALITEIT
    • PRODUCTIEPROCES
    • BIJPRODUCTEN
    • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
    • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
  • ONZE PRODUCTEN
    • ASSORTIMENT
  • WORKSHOPS
  • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
    • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING

RUIM ASSORTIMENT: WIT, GRIJS, BIO, CEREPURE EN DIVERSEN


Onze witte en grijze meelsoorten zijn onderverdeeld in: 

Basics   Puur meel zonder additieven 
Classics   Standaardmeel met additieven
Specials   Kant-en-klaar, verrijkt meel met of zonder additieven
Top   Meel met verbeteraars voor een hogere tolerantie en absorptie (extra lang vers, extra mals, extra veel smaak)


Ceres biedt ook een assortiment:

CEREPURE   Puur meel zonder additieven, verbeteraars of E-nummers
Diversen   Zoals griesmeel
     
     
     
  • Wit
    • Basics
      • Uno
      • MBZ
      • MBD
      • Crème T80
      • Biscuit
      • Cookies
      • Spritsbloem
      • Speltbloesem
      • Roggebloesem
    • Classics
      • Duo
      • Diamant
      • EXTRA
      • Napoli
      • Nihat
      • Oslo
      • Primosa
      • Amanda
      • Astra
      • Atlantic
      • Arctic
      • Oceanic
      • Primo
      • Quattro
    • Specials
      • Dunya Marokkaans
      • Bloem Doré
      • Magistique
      • Cerecroissant
      • Dinastar
      • Dunya Turks
      • Tradition Prestigieuse
      • Mélior Biscuit
      • Mie Crème
      • Parisienne
      • Superbaguette
      • Supercroustillant
      • Tradition Française
    • Top
      • Dinamic
      • Cerestine Wit
      • Dinalux
      • Dinasuper
  • Grijs
    • Basics
      • Broyage
      • Vlokken
      • Fijn roggemeel
      • Trical 10
      • Integraal puur
      • Rogge St-Vith
    • Classics
      • Etna
      • Arenal
      • Tara Volkoren
      • Toubkal
      • Azur
      • Brilliant
      • Maya
      • Platine
      • Quartz
      • Saphyr
      • Tibet
    • Specials
      • Floraplus
      • Talmière
      • Solestar
      • Viva
      • Cere 6
      • Escanda
      • Cere 7
      • Cereform
      • Dolmen
      • Escanda Integraal
      • Vesuve
      • Linea
      • Multiplus
      • Multivlokken
      • Rogge
      • Sanis
    • Top
      • Cerestine Bruin
      • Dinextra
      • Dina 25
      • Dina 100
  • CEREPURE
      • Broyage
      • Floraplus
      • Vlokken
      • MBD
      • MBZ
      • Uno
      • Arenal
      • Speltbloesem
      • Roggebloesem
      • Integraal puur
      • Rogge St-Vith
  • Diversen
      • Griesmeel
      • Kiemen
      • Stuifmeel
      • Tarwegluten
      • Zemelen
      • Havervlokken
  • Kleine verpakkingen 5kg
    • Wit
      • Molenaarsbloem wit
      • Tarwebloem Extra
    • Grijs
      • Molenaarsbloem volkoren
      • Molenaarsbloem meergranen
Vlokken

Vlokken

Productfiche

Bloem

Ingrediënten
Tarwevlokken
Structuur Geplette tarwekorrels
Volgraan 100%
Allergenen Glutenbevattende granen (Tarwe)

Brood

Kruim Grof
Kleur Donkerbruin

Voedingswaarde van de bloem (per 100 g)*

Energetische waarden   299 kcal/1267 kJ
Koolhydraten   58,3 g  
Vetten   1,8 g  
Eiwit (Nx6,25)   12,3 g  
Voedingsvezels   12,2 g
* Cijfers zijn afhankelijk van de oogst.

Verpakking

20 kg of bulk

Opmerkingen

De ‘Basics’ melen zijn voltarwemelen die nog alle elementen van de tarwekorrel bevatten. Ze zijn rijk aan vitaminen, eiwitten en mineralen.
Deze melen genieten nog de typische smaak van de volle tarwekorrel, en zijn mits toevoeging van gluten zuiver bruikbaar. 
Vlokken dienen voor gebruik steeds bevochtigd te worden.
Recept (Volgraan 100%)

Grondstoffen

VLOKKEN   10 kg  
Tarwegluten   800 g à 1 kg  
Water*   ± 7,5 l  
Gist   250 g  
Zout   170 g  

Bereiding

- Het meel enkele uren vooraf laten weken met ± 60% water. Het geweekte meel met het resterende water, gluten en gist mengen in 1° versnelling.
- Zout nadien bijvoegen in de tweede versnelling.
- Eventueel de vetstof op het einde van de kneding toevoegen om een fijnere structuur en een betere vershouding te bekomen.

Kneding

Snelkneder   3’30  
Spiraal 1° versnelling 9'  
  2° versnelling 6'  
Diosna 1° versnelling 15'  
  2° versnelling 15'  
Klopper - Mengelaar 1° versnelling 15'  
  2° versnelling 15'  
Deegtemperatuur   26°C - 28°C  

Rust- en rijstijden

Voorrijs   1) 15’ 2) 15’  
Bolrijs   15’  
Narijs   45’ - 60’  
Rijstemperatuur   32°C - 34°C  
Relatieve vochtigheid   75% - 85%  

Bakproces

Baktemperatuur   220°C  
Baktijd   45’ - 50’  

Opmerkingen

- In functie van het volume en de gewenste structuur kan men de hoeveelheid gluten aanpassen.
- 2% toevoeging van een vetemulsie werkt positief op malsheid en structuur.
- Voor speciaal brood, de nodige ingrediënten toevoegen volgens de wettelijke bepalingen.

* Watertoevoeging is afhankelijk van de oogst.
Terug naar overzicht
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL